Een festival in de lente: wat draag jij?

Partyscene Redactie | 20 april 2022
lifestyle

Festivaloutfits

Yes, we mogen weer! Nu we weer naar festivals mogen, willen we natuurlijk verschijnen in onze mooiste outfits. Twee jaar lang hebben we geen festivalkleding hoeven aan te schaffen, dus dit jaar hebben we er wat meer geld voor over. In welke outfit verschijn jij op een festival? De meeste dames hebben dagelijks al last van kleding-keuzestress, dus ook zeker tijdens een feestje. Onthoud één ding: alles kan tijdens een festival. Kies dus de outfit die jij het leukst vindt. Een combi van kleuren, opvallende stoffen en gave prints zijn altijd goed. Denk goed na over de top of shirt die je gaat dragen. Een top is een kledingstuk dat namelijk direct de aandacht trekt.

Is het een mooie dag en schijnt de zon volop? Maak de outfit af met een high waisted denim short. Blijft de zon achter de wolken en is de temperatuur laag, trek dan je mooiste flared broek of een mom jeans aan. Deze broeken maken je festival look compleet. Neem een warme trui mee voor ’s avonds. Laat truien bedrukken voor je hele vriendengroep en kies voor een bedrukking met een zomerse tekst. En wat dacht je van schoenen? De meeste meiden kiezen voor platte schoenen, gezien je er vaak de hele dag op moet staan en dansen. Kies niet je nieuwste schoenen uit want aan het einde van de dag zullen ze er niet meer nieuw uitzien.

Accessoires

Sommige accessoires zijn typische festivalartikelen. Een hoed als accessoire is bijvoorbeeld onmisbaar tijdens een festival. Je maakt er je outfit mee af en je valt op. Het voordeel van een hoed is dat het je beschermt tegen de zon en je hierdoor niet verbrandt in je gezicht. Vergeet natuurlijk niet om zonnebrand mee te nemen als je naar een festival gaat. Een ander typerend festivalaccessoire is de zonnebril. Deze mag simpelweg niet ontbreken als je op een festival bent. Een zonnebril is een echte eyecatcher en de UV glazen beschermen je ogen tegen verblinding van de zon.

Is er regen op komst? Wapen je tegen slecht weer met paraplu’s of regenponcho’s. Op vrijwel alle festivals zijn paraplu’s verboden. Maar onderweg naar het festival kan je ze natuurlijk wel gewoon uitklappen. Paraplus bedrukken is een leuk idee als je met verschillende mensen naar een festival gaat en er die dag slecht weer is voorspeld. Eenmaal op het festivalterrein wissel je de paraplu in voor een regenjas of poncho.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws