Go chunky: style je chunky sieraden

Elsemieke | 24 mei 2022
lifestyle

Party of niet: jij wil er op je mooist uitzien. Je look maak je compleet met de mooiste sieraden en accessoires. En wat is er nou mooier dan chunky sieraden? Het is in de wereld van de jewelry dé trend van de laatste tijd en dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Grove sieraden, zoals schakelkettingen en -armbanden, passen bij elke outfit en elke stijl! Hieronder geven we je een paar vette stylingtips voor chunky sieraden.

‘The more, the better’

Groot, dik en grof, dat zijn de kenmerken van chunky items. Maar je kunt er ook nog een stapje bovenop doen. Draag al je chunky sieraden en andere items gewoon bij elkaar om het ultieme effect te creëren! Zilver- en goudkleurige kettingen van Valmano bijvoorbeeld. Kies ze in dik en dun, draag ze tegelijkertijd en go for it! Hetzelfde doe je natuurlijk ook met je armbanden, want volle polsen zijn dit seizoen helemaal trendy. Een paar dikke schakels als oorhangers erbij en een fel kleurtje op je lippen en ‘bam’! Jouw statement is gemaakt.

Minimalisme is ook mooi

Ook liefhebbers van minimalisme kunnen met een chunky ketting of armband uit de voeten. Eén enkele schakelketting, liefst zilverkleurig, is een hippe blikvanger op een basic T-shirt en jeans. Voor een minimalistische stijl kies je voor kwaliteit en eenvoud. Dus niet je sieraden stacken, geen bling-bling en niet overdrijven. Combineer bijvoorbeeld enkel een chunky ketting met fijnere jewelry op een klassiek wit merkshirtje, een lichtgekleurde, high waisted jeans en stoere sneakers.

Elegant

Je zou denken dat grove sieraden minder vrouwelijk en zwaar zijn. Toch kun je een super feminine look creëren met chunky accessoires. Combineer dikke schakels met een parelketting of -armband. Wat ringen met strass steentjes maken het helemaal af. Ook nu kun je volop mixen en matchen. Trek een mooie blazer aan op je jeans en je look is compleet. Feminine it is!

Gold & Silver combi

Heb jij met de paplepel ingegoten gekregen dat je goud en zilver nooit moet mixen? Dat het niet zou passen? Niets is minder waar. De twee edelmetalen vormen juist een perfecte match. Een soort Yin & Yang in de wereld van de sieraden. De twee tinten hebben beide een eigen glans en eigen schoonheid die elkaar aanvullen. Een perfecte balans dus.

Zon, zee en….sieraden!

Geniet het hele jaar door van de beach vibes door jouw chunky sieraden te combineren met de mooiste schelp- en kralenaccessoires. Staat prachtig op een gebruinde huid. Creëer de perfecte beach look met een zomerse jurk, trendy zonnebril en vrolijk kleurtje op je lippen. Laat die zon maar dus maar komen!

Style rond een statement piece

Vind je het lastig je sieraden te combineren? Dan hebben we een simpele tip voor je. Ga uit van één statement piece. Bijvoorbeeld die ene, opvallende ketting. Doe die om en bepaal daarna welke andere items je erbij zal dragen. Zorg dat die sieraden minder groot en opvallend zijn en besteed aandacht aan elk lichaamsdeel. Zo lukt het vanzelf en creëer je de perfecte look!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws