Motiveer jezelf om te sporten met deze 4 tips

Partyscene Redactie | 8 juni 2022
lifestyle

We kennen het allemaal wel: je wil graag sporten, maar kunt de motivatie absoluut niet opbrengen. Dat is erg vervelend, maar gelukkig zijn er best wat manieren om het voor jezelf leuk te maken om te beginnen met sporten. Wil het jou maar niet lukken om die sportschoenen tevoorschijn te halen? Lees dan snel de tips in deze blog door en voor je het weet heb jij je eerste kilometers er al op zitten!

Stel een realistisch doel

Een eerste tip is het bedenken van een realistisch doel voor jezelf. Wanneer je een onmogelijk doel voor ogen hebt zul je erachter komen dat je erg snel gedemotiveerd raakt. Begin je bijvoorbeeld pas met hardlopen? Stel dan een schema op waarin je het aantal kilometers of de tijdsduur opbouwt. Je zult zien dat, wanneer je je tussentijdse doel telkens haalt, het steeds leuker wordt om te sporten. Het is dan ook automatisch uitdagender om nieuwe doelen te stellen.

Helemaal voorbereid

Eerlijk is eerlijk: we vinden het allemaal leuk om van tijd tot tijd nieuwe items voor onze kledingkast aan te schaffen. Door een nieuwe sportoutfit voor jezelf te kopen kun je het ook al leuker maken om ermee te beginnen. Kijk online eens wat er op dit moment populair is op het gebied van sportkleding en trakteer jezelf op een nieuwe outfit! Koop dan gelijk een nieuwe sporttas en jij bent er helemaal klaar voor om binnenkort naar de sportschool te gaan!

Sportieve gadgets

Als je het een opgave vindt om te gaan sporten kun je het ook voor jezelf gemakkelijker maken door gadgets aan te schaffen die je kunnen helpen bij het sporten. Denk dan aan een smartwatch die je stappen en vooruitgang bijhoudt, of bijvoorbeeld aan een wireless koptelefoon zodat je tijdens het sporten ongestoord én comfortabel muziek kunt luisteren om jezelf zo meer te motiveren. Daarnaast kun je ook op zoek gaan naar een handige app waarin je een trainingsschema kunt opstellen.

Samen is beter dan alleen

Vind je het niet leuk om alleen te sporten? Ook het zoeken van een gymbuddy of sportmaatje kan jouw motivatie ten goede komen. Als je iemand hebt waarmee je geregeld afspreekt om te sporten zul je zien dat het een stuk makkelijker wordt om te gaan. Samen oefeningen doen op een yogamat is veel gezelliger! Een gymbuddy kan voor jou een echte stok achter de deur zijn om je aan het sporten te wagen. Samen is beter dan alleen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws