Geef je tuin een upgrade met een hoekbank loungeset!

Partyscene Redactie | 22 juli 2022
lifestyle

De tuin is bij uitstek dé plek om lekker languit te rusten tijdens warme zomerdagen en lange zomeravonden. Uiteraard moet je dan wel fijne zitmogelijkheden hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hoekbank loungeset. Dit type loungebank leent zich perfect voor lekker luieren in de buitenlucht. In dit artikel lees je een aantal tips voor als je een loungeset gaat aanschaffen!

Verschillende soorten loungesets

Als je gaat shoppen voor een hoekbank loungeset, dan kom je verschillende varianten tegen: de hoge en lage variant. Een hoge hoekbank loungeset heeft een hogere tafel waardoor het geschikt is om aan te dineren. Haal de barbecue dus maar tevoorschijn als je een hoge loungeset koopt! Koop je een lage hoekbank loungeset, dan heeft deze een lage tafel. Het lijkt dan veel meer op een salontafel in de woonkamer en geeft dus een gezellig en huiselijk gevoel in de tuin.

Kun je niet kiezen tussen een hoge of lange loungeset? Dan moet je voor een exemplaar gaan waar het mogelijk is om zowel een lage salontafel als hogere eettafel er bij te zetten. Stel dus dat je een lage hoekbank koopt bij Heuts, dan schaf je er meteen een hoge eettafel bij. Zo kun je de tafels makkelijk verwisselen per gelegenheid!

Materiaal en onderhoud

Loungesets komen in diverse materialen, waarvan aluminium en wicker waarschijnlijk de meest populaire zijn. Het voordeel van beide materialen is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe een emmer vullen met lauwwarm water en een spons, zachte borstel of doek gebruiken om de lounge hoekbank weer helemaal schoon te krijgen. Gebruik eventueel een vleugje groene zeep als je te maken hebt met hardnekkige vlekken.

Aluminium

Aluminium heeft een moderne uitstraling en is licht van gewicht, dus als je een loungeset van dit materiaal hebt, dan kun je hem makkelijk verplaatsen. Ook roest aluminium niet, dus kun je je loungeset gerust de hele zomer buiten laten staan.

Wicker

Wicker herken je aan het vlechtwerk en lijkt veel op rotan en riet, maar is eigenlijk van kunststof gemaakt. Dit maakt een wicker loungeset ook relatief licht qua gewicht. Tevens is wicker weersbestendig, dus een wicker loungeset kun je ook buiten laten staan zonder problemen. Wel geldt voor zowel aluminium als wicker dat je de loungeset beter binnen kunt opbergen als je hem een langere tijd niet gebruikt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws