Zo houd je je woning goed beveiligd als je een dagje weg gaat

Elsemieke | 26 juli 2022
lifestyle

Mooi weer? Check. Zwemoutfit in de kast liggen? Check. Zin om een dagje erop uit te gaan? Ja? Dan wil je natuurlijk wel veilig op pad kunnen. Bestel een lekkere cocktail onder het genot van het mooie uitzicht. Geven wij je ondertussen tips over hoe je je huis het beste kunt beveiligen als je een dagje weggaat. Komt 'ie!

Het is voor veel mensen een nachtmerrie: je huis wordt leeggeroofd door inbrekers. Helaas wordt die nachtmerrie soms ook werkelijkheid. Om de kans op inbraak te verkleinen is er wel wat te doen om je woning goed te beveiligen als je een dagje op pad gaat.

1. Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Misschien voor de hand liggend, maar het is geen goed idee als je het de inbrekers té makkelijk maakt. 

2. Installeer een spy camera. Het is even een investering, maar als jij je huis beveiligt met fatsoenlijke camera's, hebben potentiële inbrekers simpelweg geen kans. Een draadloze beveiligingscamera is even een investering, maar wel de moeite waard als je veilig een dagje weg wil zonder bij thuiskomt een leeggeroofd huis aan te treffen.

3. Laat bij vakantie of andere afwezigheid een bewoonde indruk achter. Maak het niet té duidelijk dat je een poosje weg bent door het de inbrekers overduidelijk te makkelijk te maken. Laat liever wat lampen aan of werk met bewegingsensoren. Denk bij lampen die aangaan door bewegingsdetectie niet alleen aan de lampen buiten, maar ook aan de lampen binnen.

4. Zet niet alleen stevige sloten op je ramen en deuren, maar voorkom ook dat inbrekers via aanbouw, schutting of containers de eerste verdieping van je huis kunnen bereiken. Let ook op kleine raampjes. Een kleine inbreker heeft maar een opening van vijftien centimeter nodig om binnen te komen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws