Hekel aan het inlopen van je schoenen? Zo voorkom je dit

Elsemieke | 15 november 2022
lifestyle

Het is één van de dingen waar we een zwak voor hebben: mooie leren schoenen. Het liefst sparen we even zodat we kunnen investeren in een tijdloos en wat duurder paar, maar dat maakt het dubbel zo pijnlijk als de stappers tijdens de eerste draagbeurten nogal klemmen. Wij hebben tips om dit te voorkomen. 

Tips om comfortabel je schoenen in te lopen zonder blaren

Een paar nieuwe schoenen is fantastisch, maar het is niet zo fijn om blaren te krijgen. Met schoenen als instappers dames of een paar mooie espadrilles heb je hier weinig last van, maar met een leren exemplaartje is een blaar helaas vaak zo gevoeld. Wat je hieraan doet? Hebben we een trucje voor.

1. Hul je voeten in een dik paar sokken en trek de schoenen aan. Verwarm vervolgens de stukken leer die extra strak zitten met de föhn. Door de warmte, wordt het leer soepeler en vormt het eerder naar je voet. 

2. Wees terughoudend met de hitte en hoe lang je de warmte op je schoenen richt. Probeer het eerst 10 seconden op een medium stand en voer het aantal seconden en de warmte eventueel voorzichtig op. 

In de vriezer

Vind je dit te risicovol of werkt het niet zoals je zou willen? Dan zijn er nog drie andere trucs. 

1. Vul een ziplock zakje met water en plaats dit in de schoen (let op dat er geen water kan lekken!). Plaats je schoen vervolgens in de vriezer. Water zet uit als het bevroren is met als gevolg dat je schoenen dus ook wat uitrekken.

2. Knelt de schoen vooral bij de hiel? Gebruik dan een lepel om druk te zetten en te wrijven op deze plek in de schoen. Het kost wat tijd maar je gaat wel precies te werk met een zeer klein risico om je schoen te beschadigen.

3. Tot slot kun je natuurlijk ook een paar schoenspanners kopen om het leer uit te rekken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws