6 cadeau ideeën voor de feestdagen voor een echte muziekliefhebber

Partyscene Redactie | 1 december 2022
lifestyle

Met de feestdagen om de hoek wordt het tijd om de cadeaus nu toch echt in huis te gaan halen. Het is altijd weer lastig kiezen, want iedereen in je vrienden- of familiekring heeft andere interesses en behoeften. Een fanatieke sporter maak je blij met de nieuwste hardloopschoenen, maar iemand die zich niet erg graag in de sportschool begeeft, wordt weer blij van iets heel anders. Heb je een echte muziekliefhebber in je omgeving, dan zijn er genoeg originele cadeaus te verzinnen om iemand mee te verwennen de komende feestdagen. 

De beste geluidsbeleving op ieder feest

De meeste muziekfanaten worden ook erg blij wanneer ze kunnen genieten van de beste geluidskwaliteit. Een goede speaker hoort daar uiteraard bij, zeker op een feestje. In dat geval kun je iemand heel blij maken met een partybox. Dit zijn extra grote speakers met een hele goede geluidskwaliteit en bijpassende bass. Een goede partybox kan een heel feest voorzien van het beste geluid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Sommige hebben zelfs ingebouwde lichteffecten, waardoor jouw feestje nog leuker wordt. Ook wordt er in sommige gevallen een microfoon meegeleverd, of kun je deze in ieder geval aansluiten, waardoor je ook nog eens mee kunt zingen met je favoriete nummers. 

Kaartjes voor een concert

Concerten bezoeken is vaak een geliefde bezigheid van een muziekliefhebber. Wat is er dan leuker om cadeau te geven dan een kaartje voor een concert? Wellicht is je muzikale vriend of familielid wel heel erg fan van een bepaalde band of artiest. Tickets voor concerten zijn tegenwoordig ook flink in prijs gestegen, dat maakt een kaartje dan ook het ideale cadeau. Dit kun je ook heel goed gezamenlijk met meerdere mensen cadeau geven als de prijs hoog is. Zo kun je de kosten mooi delen. Kijk daarnaast ook eens rond in lokale concertzalen of cafés. Hier vind je soms onontdekte muzikanten of leuke bands die je misschien nog niet kent, maar die net zo leuk kunnen zijn als een groter concert. Ook de prijs is vaak een stuk vriendelijker en is dus ook een budgetvriendelijke cadeautip. 

Abonnement op muziekstreamingdienst

Iemand die dol is op muziek luisteren, heeft waarschijnlijk wel een app op z’n telefoon staan waarop hij of zij de hele dag muziek kan luisteren. Is dat nog niet het geval, dan is dit de ideale cadeautip voor de feestdagen. Wellicht hebben ze zelf niet de financiële middelen om iedere maand hiervoor een bedrag te reserveren. Een abonnement voor een aantal maanden is dan een leuke verrassing. Door te kiezen voor een abonnement van bijvoorbeeld Spotify, luister je zonder reclame en andere beperkingen naar al je favoriete artiesten. Handig om thuis aan te sluiten op een speaker of om onderweg muziek te kunnen luisteren in de auto of de trein. 

Goede oordopjes/koptelefoon voor onderweg

Over muziek onderweg gesproken, muziek is een beleving, helemaal als je het kunt luisteren met de beste kwaliteit. Daarom zijn goede oordopjes of een koptelefoon altijd een geschikt item om cadeau te geven. Tegenwoordig zie je steeds meer draadloze oordoppen in het straatbeeld. De kwaliteit is vaak goed en je hebt geen last van draadjes voor meer vrijheid. Het is ook nog eens een bijkomende voordeel dat je er makkelijk handsfree mee kunt bellen. Wil je echter een hogere kwaliteit, dan kun je het beste kiezen voor een koptelefoon. Ze vallen over je oren heen, waardoor alle klanken beter tot hun recht komen en geluid van buitenaf ook beter wordt geblokkeerd. 

Ouderwetse platenspeler

Een echte muziekliefhebber kan het nostalgische geluid van een platenspeler waarschijnlijk wel waarderen. De beleving die bij het spelen van een plaat hoort is meestal niet te vergelijken met het luisteren van muziek via een ander medium. Tegenwoordig is de vinylplaat weer helemaal terug van weggeweest en is er dus ook een ruim aanbod aan platen verkrijgbaar. Leuk om een collectie mee op te bouwen en bij andere gelegenheden heb je dus altijd weer een cadeau idee paraat staan. 

Accessoires voor een muziekinstrument

Een muzikale fan luistert natuurlijk niet alleen naar muziek, maar bespeelt wellicht zelf ook een instrument. Ook hiervoor zijn er veel bijpassende cadeaus te verzinnen. Wat dacht je van bladmuziek voor een pianist, standaards of lessenaars, schoonmaakartikelen of een handige reiskoffer of tas. Voor ieder instrument zijn er weer veel verschillende opties te verzinnen. Het is handig om bij de ontvanger van het cadeau even te checken wat diegene nog kan gebruiken zodat ze niet met dubbele items komen te zitten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws