Dit zijn de gaafste feest bestemmingen voor jongeren

Partyscene Redactie | 28 februari 2023
lifestyle

Zin in feest? Dan hebben wij de beste bestemmingen voor jou. Deze zomer ontmoet je de halve wereld op het strand, drink je een lekkere cocktail en ga je ‘s avonds helemaal uit je plaat in de populairste clubs. Feest, feest en nog eens feest. En tussendoor een beetje zonnen: daar geven we je ook tips voor.

Lloret de Mar

Lloret de Mar is de schrik van elke ouder. Des te leuker voor de jongeren. Het ligt niet ver van Frankrijk en heeft een prachtig, hip strand. Het strand is een kilometer en je hebt er nooit plek voor jezelf, dus er is volop gezelligheid te vinden. Voor een lekker plekje om te zonnen moet je dan ook op Tossa de Mar zijn. Dan ben je even weg van alle feestgangers.

Je kunt het best in de zomermaanden naar Lloret gaan. Dan is het hier 30 graden of hoger. Prima om te bakken in de zon of om een cruise te maken. Maar wil je helemaal losgaan, dan kan dat ook. St. Trop moet je dan zeker bezoeken. Dat is een club met maar liefst drie verdiepingen. Hollandse meezingers hoor je dan weer in The Box. Wil je bekende DJ’s spotten, dan moet je bij La Campana zijn: die eten daar graag de lekkerste kip van Spanje. Bij Cala Banys vind je trouwens de lekkerste cocktails. Kortom: genoeg te beleven op Lloret. Een complete vakantie boeken is hier zeker een goed idee.

Rimini

Rimini is maar een kleine badplaats aan de Adriatische Zee. Het ligt aan de Italiaanse oostkust. Je vindt hier veel bagno’s. Dat zijn typisch Italiaanse strandtentjes. Je chillt hier onder een kleurrijke parasol en werkt aan je kleurtje. Zo in de zomermaanden is het hier ongeveer 30 graden. Vanuit Rimini kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan Venetië of San Marino. Of neem een frisse duik in het water en ga van de waterglijbaan bij Aquaslide..

Je kunt in Rimini ook goed stappen. het Nederlandse Shooters is wel echt aan te raden. Wil je lekker clubben, dan is Baia Imperiale een goed idee. Dat is een club in Romeinse stijl. Overal in Rimini vind je plekken om een lekkere limoncello te scoren, in combinatie met een lekkere pizza. De antipasta fans moeten bij Bounty zijn: daar is echt de smaak van Italië te vinden.

Kreta

Kreta is het grootste eiland van het land, met mooie, langgerekte stranden. Star Beach is dé ontmoetingsplek voor jongeren. Niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds. In de buurt zit namelijk een gelijknamige discotheek. Een stille dag op het strand? Vergeet het maar. Voor de rust moet je op Palm Beach zijn: een sfeerfol strand waar je na zonsondergang een gezellige cocktailbar in kunt.

Je hoort op Kreta vooral veel hiphop en R&B. Maar maak je niet druk: je kunt ook gewoon heel vals foute Nederlandstalige muziek meeschreeuwen. Dat doe je in Hof van Holland. Liever jezelf onderdompelen in het feestgedruis en internationale vrienden maken? Dan moet je naar Havana toe. Mocht je trouwens niet zo’n fan zijn van de Griekse gyros, dan kun je naar snackbar Hoek van Holland voor een lekker patatje.

Ibiza

Ibiza is het partyeiland van Spanje. Houd je van feest, drinken en mooie mensen ontmoeten, dan is Ibiza zo’n beetje de beste bestemming die je kunt kiezen. Haal de emmertjes met rietjes maar alvast tevoorschijn, want op Ibiza gaan dingen hard. Ibiza staat vooral bekend om de DJ’s die er draaien. Denk bijvoorbeeld aan de bekende clubs als Ushaia en Pacha. Daar staat waarschijnlijk jouw favoriete DJ te draaien. Of misschien feest je liever in een thema. Dan is Amnesia een onvergetelijke ervaring.

Naast al dat feesten is Ibiza ook gewoon een bijzonder eiland met betoverende zonsondergangen en kleine witte zandstrandjes. Het water is helderblauw en de zon schijnt er bijna de hele dag. In maart, mei, juni, juli en augustus kun je uitgaan van temperaturen van meer dan 30 graden. Wordt het echt een warme zomer, dan is 40 graden ook geen probleem. Dit is dus een eiland voor de echte zonaanbidder.

Albufeira

Albufeira ligt aan de kust van Portugal. Lang geleden was het een rustig vissersplaatsje, maar nu komen er hordes jongeren op af om feest te vieren aan het strand. Praia de Oura is misschien wel het gezelligste strand. Er liggen veel uitgaansgelegenheden aan dit strand. De zee is in Albufeira werkelijk knalblauw. Je kunt hier de hele dag lekker zonnen, maar ook iets cultureels gaan doen, zoals de Praia Sao Rafael bezoeken.

Het wordt hier zo’n 25 tot 30 graden. Lekker warm, maar niet te warm. Je kunt ook een surfari doen: je leert dan surfen, maakt een tour in een jeepsafari, gaat een dagje naar Lissabon en komt bij in het waterpark. Natuurlijk kun je hier ook goed stappen. Dans op de dikste beats in Heaven of de Kiss Club en bestel een lekkere cocktail bij Libertos. Bij Shalom kun je trouwens de lekkerste Nederlandse frikandellen vinden. Zeker het vermelden waard.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws