Weekendje Amsterdam? 7x wat te doen in Amsterdam

Partyscene Redactie | 3 februari 2023
lifestyle

Amsterdam is en blijft een geliefde bestemming voor mensen in en buiten Nederland. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat het aantal toeristen de laatste jaren in de lift zit. Dat is niet zo gek, want er is van alles te doen en te zien in onze hoofdstad.

Heb je zelf een weekendje Amsterdam op de planning, maar weet je nog niet zo goed wat je moet doen of zien? No worries; in dit artikel hebben we 7 must do's in Amsterdam voor je verzameld met onder andere een bezoekje aan de grootste coffeeshop ter wereld en chillen tijdens golden hour op het obsevatiedek van de A'DAM Toren.

1. Bezoek de grootste coffeeshop ter wereld: Prix d'Ami

Hebben we het over Amsterdam dan hebben we het over coffeeshops. Op heel wat verschillende plekken in de hoofdstad kun je terecht voor goede en legale wiet en cannabis. Op slechts twee minuten afstand van Centraal Station vind je Prix d'Ami, de grootste coffeeshop ter wereld. Een bezoekje aan deze shop moet je echt eens meegemaakt hebben. Naast het scoren van bijvoorbeeld een jointje schuif je hier aan voor een lekkere milkshake of een luxe tosti. Meer informatie vind je op prixdami.nl

2. Ga naar de IJhallen: vlooienmarkt op NDSM-werf

Eens in de maand wordt er in het weekend een grote markt met tweedehands kleding en spullen georganiseerd op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dat is een hele happening waarbij je de leukste accessoires, kleding en andere vintage spullen kunt kopen voor een prikkie. Vanaf Centraal Station pak je de veerpont naar de werf om daar rond te struinen tussen al het leuks. Een kaartje voor de markt kost een paar euro en kun je gewoon bij de kassa kopen.

3. Ontdek Amsterdam als echte toerist vanaf het water 

Ja, ja, een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een rondvaarttocht over het de grachten. Dat is veel minder suf dan het misschien klinkt, want op deze manier leer je de stad echt op een andere manier kennen. Het leuke is dat er verschillende manieren zijn om Amsterdam vanaf het water te bekijken. Naast de standaard rondvaartboot kun je bijvoorbeeld kiezen voor het huren van een elektrisch bootje, een kano of zelfs een SUP! 

4. Shoppen bij boetiekjes in de Negen Straatjes

Hoewel je natuurlijk voor de grote shops en merken aan de Kalverstraat moet zijn, mag je de Negen Straatjes ook zeker niet missen wanneer je in onze hoofdstad bent. In de Negen Straatjes vind je allerlei leuke kleine winkels, zoals designer shops, tweedehands boetiekjes en unieke merken. Daar scoor je dus gegarandeerd een uniek kledingstuk of een mooi sieraad. Ook vind je hier een paar leuke restaurantjes, lunchrooms en koffiezaken voor een verplichte eet- en drinkstop.

5. Pak een goed feestje tijdens weekend in Amsterdam

Wat ook een reden kan zijn om een weekendje naar Amsterdam te gaan, is omdat je er een goed feestje gaat pakken. Ieder weekend zijn er vette party's te bezoeken in clubs als Paradiso, de Escape, Club Nyx, Panama en Chin Chin Club. Ook is er regelmatig een tof festival in Amsterdam waar je echt eens geweest moet zijn, zoals Milkshake en De Zon. In onze party-agenda houden we je op de hoogte van de vetste feestjes waar je moet zijn dit jaar.

6. Uitzicht checken en schommelen op A'DAM toren

In Amsterdam-Noord, aan de overkant van het Centraal Station, staat de grote A'DAM Toren. In dit gebouw is van alles gevestigd: van meerdere goede restaurants tot co-work plekken en een tof observatiedek op het dak. Je raadt het misschien al: daar kun jij met een lift naartoe! Vanaf dit dek heb je een magisch uitzicht over de stad én de omgeving van Amsterdam. Ook staan er schommels waar je, als je durft, op kunt schommelen. Extra tip: ga tijdens golden hour voor een extra schilderachtig uitzicht.

7. Bezoek het Street Art Museum STRAAT

Wat je tot slot niet mag missen wanneer je een weekendje in Amsterdam bent is het Street Art Museum genaamd STRAAT. Dit grote museum vind je eveneens op de NDSM-werf waardoor je het goed kunt combineren met een bezoekje aan de IJhallen. Je vindt er allerlei street art en graffiti kunstwerken waar je diverse art vindt van meer dan 100 kunstenaars. Het museum is gevestigd in een oude loods die sowieso al het bekijken waard is. Neem de boot vanaf Centraal Station en je staat binnen no time in een totaal andere wereld. En dat gewoon in Amsterdam!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws