Hoe je je tuin leuk inricht voor een zomers tuinfeest

Partyscene Redactie | 20 februari 2023
lifestyle

Tijdens de zomer is het heerlijk om buiten te zijn en leuke dingen te doen. Maar als je echt een leuk feestje wil geven heb je iets meer nodig. Met deze 5 tips kun je je tuin leuk inrichten voor een zomers tuinfeest, zodat jij en je gasten elkaar kunnen vermaken.

1. Kies een vrolijke kleurenpalet

Je hoeft geen beroep te doen op een professionele ontwerper om je tuin te versieren; met een kleurrijke selectie accessoires zorg je voor een zwoele zomerse sfeer. Kies kleuren die bij je tuin passen, maar die ook opvallen, zoals warme kleuren zoals turquoise, geel of oranje. Gebruik deze kleuren in allerlei accessoires zoals kussens, bloemen, lantaarns of mooi gekleurde kaarsen.

2. Zet een feesttent op

Met een feesttent heb je een sterkte, stijlvolle basis om je feest mee te vieren. Je kunt er ook makkelijk meerdere meubels zoals eettafels onder kwijt. Kies een model dat past bij je tuin of silhouet, en dat groot genoeg is om je hele gezelschap te herbergen. Hier vind je een top 10 beste partytenten waarmee je tuin helemaal af is.

3. Maak het gezellig met moderne tuinmeubels

Vergeet niet om tuinmeubels neer te zetten om te lunchen en aan te chille. Kies meubels in de kleur van je feestje die ook lekker zitten. Voeg bijvoorbeeld banken toe met kussens, voetenbankjes met kleurrijke plaids en stoelen met rugleuningen.

4. Voeg extra accessoires toe

Kies verschillende accessoires die hoogtepunten in je tuin vormen. Denk aan leuke lampen, zonnepanelen, bloemstukken of kunstwerken. Hang kleurrijke lantaarns boven je tafels om het feest nog meer glans te geven. Als je meer licht wilt voeg dan wat waxinelichtjes toe waar je kaarsen in kunt doen.

5. Zorg voor versnaperingen en drankjes

Een tuinfeest bestaat niet zonder drankjes en versnaperingen, dus bereid jezelf voor om je gasten te verwennen. Zet een buffet klaar waar iedereen uit kan bedienen en voeg dranken toe in thermosflessen. Als je een zwembad hebt is het leuk om tropische cocktails aan te bieden. Bedenk ook een leuke zomerse naam voor je cocktail!

Conclusie

Het inrichten van je tuin voor een zomers tuinfeest gaat om meer dan alleen het neerzetten van meubels. Door je tuin kleurrijker te maken met kussens, bloemen, kaarsen en verschillende accessoires krijgt je tuinfeest een unieke uitstraling. Vergeet ook niet om een feesttent en versnaperingen en drankjes om je tuinfeest af te maken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws