Âme Live (Innervisions)

marcel | 31 mei 2012
music
Intro:
Het tienjarige bestaan van het Âme-duo, bestaande uit de Duitse dj/producers Kristian Beyer en Frank Wiedemann, wordt luister bijgezet door een live-album met vooral veel remixen en een enkele studiotrack.
 
Genre: deephouse
 
Bijzonderheden: Onlangs braken ze de Rotterdamse club Perron af, en draaiden tot maar liefst 12 uur zondagmiddag door tijdens de afterparty in de nabijgelegen Toffler. Marathonsets, met oceaandiepe dalen en huizenhoge apotheosen; dat is aan de heren van Âme (Frans voor soul) wel toevertrouwd. Of je nu onder invloed van het één en ander,  prime time op de dansvloer staat, of ’s ochtends, roerend in je bakkie koffie geniet van de meeslepende deephousebeats: een set van Ame grijpt je altijd bij de keel en laat je dansen tot de laatste melodielijn en baslijn heeft geklonken.
 
Je mag Kristian en Frank feliciteren met hun samenzijn op de planken en in de studio, een decennium lang, maar je moet ook kritisch zijn. Eén studioalbum in tien jaar tijd is veel te weinig. Natuurlijk, er is in die jaren ook een kleine twintigtal ep’s verschenen. Daarbij moeten we de enorme berg remixen niet vergeten die de heren gretig gebruiken om die speciale, eigen draai aan hun vaak lange sets te geven.
 
Op Âme Live vind je veertien tracks met zo’n Âme-touch, waarvan je de meeste al menigmaal hebt gehoord. Dat is niet erg. De climaxerende Schwarz, Dixon en Ame remix van Derrick Carter’s ‘Where You At’ kun je wel honderd keer achter elkaar beluisteren, zonder dat-ie gaat vervelen. Dat geldt ook voor Ame’s spirituele deephouse-bewerking van Osunlade’s ‘Envision’ en de hypnotiserende techhousebeats, waarmee Âme een dansvloerfundering legt voor Roy Ayers.
 
Kristian Beyer en Frank Wiedemann zijn meesters in het creëren van dansbaarheid, met gevoel voor sfeer en warmte. Hun hypnotiserende deephouse valt als een warme deken op de clubbers die ze wekelijks bedienen. De Duitsers zijn zeer talentvolle dj’s, en begrijpen als geen ander wat een track nodig heeft om te vlammen op de dansvloer. Vandaar dat ze de afgelopen tien jaar meer remixen hebben geproduceerd dan eigen materiaal. Een aantal hoogtepunten uit hun carrière is verzameld op dit live-album. Zolang de heren verder werken aan eindelijk een nieuw album, slikken wij deze herhalingsoefening voor één keer.
 
Luistermoment: Gewoon thuis in de stereo. Met een goeie wijn, stukkie kaas erbij. Kwaliteitsmuziek verdient een fijne setting.
 
Beste track: Alle veertien goed, waaronder ‘D.P.O.M.B.’ door het trio Schwarz, Dixon en Âme.


 
Luister ook eens naar:  Ame - Ame / Ame - Coast to Coast / Ame Mixing
 
Oordeel: 8,5
 
Tracklisting:
1. Roy Ayers - Tarzan (Âme Remix)        
2. Âme & Amampondo - Ku Kanjani      
3. Âme - Nia                      
4. Osunlade - Envision (Âme Remix)
5. Âme - Enoi    
6. Unkle - Hold My Hand (Âme Remix)
7. Henrik Schwarz / Âme / Dixon - D.P.O.M.B.                  
8. Rodamaal - Insomnia (Âme Remix)
9. Âme - Junggesellenmaschine                             
10. Underworld - Crocodile (Âme Remix)
11. Henrik Schwarz / Âme / Dixon Feat. Derrick Carter - Where We At                 
12. Âme - Rej   
13. Âme - Setsa                              
14. Gui Boratto - This Is Not The End (Âme Beatless Mix)
 
Ame

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws