Album v/d week: Mr. G - State of Flux

marcel | 19 augustus 2012
musicIntro:
Mr. G’s vervolg op zijn ‘hey-ik-ben-er-nog’ album ‘Still Here’ uit 2010 op het Rekids-label van Radioslave is typisch zo’n technoplaat die alleen Mr. G kan maken. State of Flux is een loepzuiver geproduceerd groovy techfunk-album dat óók de vrouwtjes de dansvloer opjaagt.  
 
Genre: groovy techno.
 
Bijzonderheden: Mr. G, bij de burgerlijke stand van Londen bekend als Colin McBean, is niet alleen de meester van de groove. Hij maakt van die unieke echoënde onderbuikbaslijnen met bijna altijd een dubbele bodem. Daar voegt hij snares en hi-hats aan toe, die klinken alsof je een emmer ijskoud water op een in de fik gevlogen BBQ gooit. Sssssssssssssssssssssstttttttttttttttt. Tel daar een sample, afkomstig van een obscure disco- of funkplaat uit de jaren zeventig bij op, en je hebt een track zoals Mr. G die graag maakt - vrouwvriendelijke techno pur sang. Het nieuwe album van de Britse technoproducer staat er vol mee. Uit-ste-kend materiaal voor dj’s bovendien, maar ook fijne muziek voor in de auto (een snelle is gewenst), op de koptelefoon in de gym of in de ghettoblaster op de bouwplaats. De man, die gepensioneerde clubbers nog kennen als lid van het straffe technoduo The Advent, bewijst al sinds de eeuwwisseling dat het produceren van subtiele techno hem nauw(er) aan het hart ligt.
Ook al verandert er weinig aan de vorm van zijn platen, qua opbouw en productietechniek, de muziek van Mr. G is altijd meer dan welkom. Ook de elf dijenkletsers op State of Flux.

Mr. G - One Year Later 


 
Luistermoment: elk moment als je de beenspieren wilt pleasen.    
 
Beste track: Lastig kiezen. Maar ‘One Year Later’ is zo’n track die de dansvloeren de komende tijd gaat beroeren.
 
Luister ook eens naar: Steve Rachmad
 
Oordeel: 8

Rekids 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws