Zed's Dead - 'Demons' - De ultieme 'Thriller'-tribute

Peter Güldenpfennig | 7 februari 2013
music


Mogen we even jullie attentie vragen voor de ultieme tribute aan Michael Jackson's 'Thriller'? Want was die video toentertijd al spectaculair qua funk en dansmoves, deze nieuwe video van Zed's Dead, het dubstep-duo uit Toronto zal de komende weken menig dansvloer laten trillen.

Zoals we al zeiden is de video een tribute aan Michael Jackson's 'Thriller'. Verwacht dus dansende zombies voorzien van een muzikale saus met zig-zaggende baslijnen wat gemeengoed is binnen de Dubstep. Toch is deze muziek net wat spectaculairder dan de gemiddelde Dubstep-track. Dat komt voornamelijk door de visuele ondersteuning (danzij Black Swan choreograaf Benjamin Millepied), maar ook door het label dat achter het duo staat.

Hun EP 'Hot Sauce' (2013) waar dit nummer van komt, is uitgebracht op Mad Decent. Dit Amerikaanse label staat sowieso al bekend om een intrigerende mix van veel verschillende elektronische stijlen. Tel daarbij een vrijgeestige, onafhankelijke attitude op en je hebt clubmuziek die je zelden hoort. Jammer, want als het zo dansbaar is als 'Demons', horen we dit soort muziek graag vaker!

Deze video is de eerste van zes binnen het Belvedere Video Project, waarbij non-traditionele regisseurs gekoppeld worden aan muzikanten. Wij zijn benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten.

Check de video hieronder!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws