Avicii heeft grootse plannen voor komend album

Peter Güldenpfennig | 11 februari 2013
music


De Zweedse producer en dj Avicii heeft grootse plannen voor een album die komende lente of zomer uit zou moeten komen. Sowieso is het maken van een album opvallend voor een dance-artiest in een industrie die draait om singles, 12"'s en alles behalve tijdloze tracks, maar Tim Bergling, de echte naam van Avicii, heeft goede reden om positief te zijn.

Hij heeft namelijk een leger aan topartiesten weten te strikken om met hem een album vol potentieel single-materiaal te maken vertelt hij in een interview met Rolling Stone. De lijst van artiesten laat in ieder geval zien dat Tim verder kijkt dan de rij met voor de hand liggende muzikanten die hoogstwaarschijnlijk voor hem in de rij staan na zijn remixen van Coldplay, David Guetta en Madonna.

Wie heeft hij dan zoal op de studiolijst staan? Onder andere Mike Einzinger van rockband Incubus; Mike Shinoda, het brein achter Linkin' Park; Nile Rodgers van legendarische discoband Chic; en Mac Davis, die A Little Less Conversation en In The Ghetto voor Elvis Presley heeft geschreven.

Niet de minsten dus, en het is dan ook echt de bedoeling een 'classic' van het album te maken: 'Ik en mijn manager hebben het er nu al zo vaak over gehad, we willen acht tot tien nummers op het album hebben, niet meer, en we willen dat elk nummer een klassieker wordt. Ik ben niet zo arrogant dat ik ga zeggen dat ook te bereiken, maar het is wel het doel' aldus de Zweed.

Avicii heeft visie dus, en dat maakt ons alleen maar nieuwsgieriger met wat voor album hij op de proppen gaat komen. Kan de plaat tegenvallen? Alles is mogelijk natuurlijk, maar zolang hij lekker z'n ding blijft doen en zich niet laat beperken tot de smaak van de week kunnen we hem, en zijn 'partners in crime' natuurlijk, alleen maar succes toewensen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws