Sander van Doorn maakt track met Underworld en Mark Knight

Peter Güldenpfennig | 25 februari 2013
music


De Nederlandse dj en producer Mark van Doorn heeft een track gemaakt met het Britse Underworld en hun landgenoot Mark Knight. De track heet 'Ten' en zal uitkomen op het Engelse dancelabel Toolroom van Mark Knight. De video is inmiddels al uitgebracht, en de track wordt op 4 maart verwacht.

Misschien lijkt een samenwerking tussen van Doorn en Underworld niet voor de hand liggend, maar als je nagaat dat hij ook al heeft samengewerkt met onder andere Depeche Mode, Lady Gaga, Robbie Williams en The Killers is het al minder vreemd.

'Ten' is redelijk duister met dank aan de vocalen van Underworld-zanger Karl Hyde, maar is tegelijkertijd wel lekker uplifting. Sander van Doorn heeft de track al uitgebreid getest op dansvloeren wereldwijd. 'Het publiek reageert er super op', zegt van Doorn. Sowieso voelde hij zich vereerd door de samenwerking, want Underworld is een van zijn grote voorbeelden. 'Het is een van die acts die mij in de jaren negentig de dance in trokken', zegt de dj en producer.

Het artwork voor de track is overigens gemaakt door MM, een alias van Maxim van de Prodigy en is op zijn zachtst gezegd macaber...

De video voor 'Ten' kun je hieronder bekijken:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws