Bingo Players nu ook een nummer 1-hit Zuid-Afrika

Peter Güldenpfennig | 26 februari 2013
music


Het Nederlandse DJ/Producer duo Bingo Players uit Enschede schrijven vandaag wederom geschiedenis door met hun single ‘Get up (Rattle)’ de nummer 1 positie in de Zuid-Afrikaanse hitlijsten te bereiken.

‘Get up (Rattle)’ kwam een maand geleden al binnen op nummer in de Engelse charts.
Een bijzondere prestatie, aangezien er sinds 2002 geen Nederlandse act was die op 1 binnen wist te komen in de Britse lijsten.
Ook in Zuid-Afrika zijn het nog maar weinig Nederlandse artiesten gelukt om een nummer 1 hit te scoren. In de jaren 70 is het George Baker en Pussycat gelukt.

Afgelopen jaar produceerden de twee nog de nieuwe single van R&B artiest NeYo en brachten ze een single uit samen met Ilse de Lange en Eddy Zoey onder de naam ‘From the East’. Een gelegenheidsformatie om geld in te zamelen voor Serious Request.

In april zal het duo optreden tijdens het wereldberoemde festival Coachella in Palm Springs, waar ook muzikale grootheden zoals Blur, Red Hot Chili Peppers, Phoenix en New Order staan geprogrammeerd.

‘Get up (Rattle)’ is te verkrijgen via iTunes. Voor de single werd ook een videoclip opgenomen die je hieronder kunt bekijken:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws