Nieuw op Beatport

Peter Güldenpfennig | 29 maart 2013
music


Beatport, dé plek om te voldoen aan je digitale edm-behoeften, heeft weer een leuke stapel nieuwe releases voor je klaarstaan. Wij pikken er enkele releases voor je uit en zetten ze op een rij.

Technique01Artiest: V/A
Titel: Technique 01
Label: Toolroom
Favoriete track: Koen Groeneveld - 'Holder'

Het label Toolroom heeft een toffe Tech House verzamelaar bijeen gebracht. Funky, stevig en up-tempo. Het toffe aan de verzamelaar is dat het exclusieve tracks zijn en dat het full length-versies zijn, dus dj-vriendelijk. Aanrader!

error-404Artiest: Martin Garrix/Jay Hardway
Titel: Error 404
Label: Spinnin' Records (Doorn Records imprint)

Als je één knallende plaat opzet dit weekend, laat het dan de jonge talentvolle producer Martin Garrix en collega Jay Hardway zijn. 'Error 404' is een track die staat als een huis. Het lijkt wel een productie van Rollo, alleen dan harder en steviger, zonder de 'catchyness' te verliezen. We willen meer horen van Garrix (ook samen met Jay Hardway trouwens), dus tijd voor een dubbel-cd vol Martin Garrix-producties!

swarmArtiest: Liquid Stranger/Ajapai
Titel: Swarm
Label: Warpath Group

De track 'Swarm' is gemaakt om mensen tegen het hoofd te stoten. De hoes ziet er met een ontploffing van een atoombom gevaarlijk uit, en de muziek klinkt al net zo. Dubstep, in de breedste zin van het woord, daar hebben we het over. Maar dan wel raggende dubstep, niet te sloom, zagende baslijnen en breaks die zowat gesampled lijken van Slayer. Hier horen we graag meer van, veel meer!

zombieArtiest: Zombie Disco Squad
Titel: Kicks, Cats and Hi hats EP
Label: Suara

Vroeger een duo, nu in zijn eentje, maakt Nat Self van Zombie Disco Squad nog steeds funky house/electronica. Met flinke bassen en een enorme dosis humor, als de naam en titels dat al niet weggaven. De 'Kicks, Cats and Hi hats EP' bestaat uit drie tracks perfect voor de uurtjes na twaalven, met al enkele borrels achter de kiezen terwijl de dageraad nog niet in zicht is. 'I need another drink' klinkt de sample in de track 'Drink', en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn!

treibholzArtiest: Florian Rietze
Titel: Treibholz EP
Label: Steyoyoke

Treibholz in het debuut van Florian Rietze op het Berlijnse Steyoyoke-label en man, wat een debuut! Een chille 4-to-the-floor-beat met warme synthsounds en melancholische melodiëen. 'After-hour-house' zou deze geweldige EP tekort doen, daarvoor is de muziek te goed en te leuk. Want de tracks klinken al net zo lekker op je iPod onderweg. Oh, en de remixes zijn al net zo leuk!

 

Niet voldoende nieuw luistervoer? Bezoek dan Beatport voor meer nieuwe tracks.

Bij Clublife zijn we altijd op zoek naar nieuwe muziek. Het maakt niet uit binnen welk genre, zolang het maar enigszins dansbaar is. Dus heb jij een tip, of maak je misschien zelf muziek, neem dan contact op met Clublife Magazine. We zijn namelijk altijd benieuwd naar de mens achter de machine!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws