Dance in Canada: 5 acts die je moet kennen

Peter Güldenpfennig | 15 april 2013
music


Geloof het of niet, maar nieuwe en verfrissende dance komt echt niet alleen uit Europa. Canada lijkt muzikaal net zo koud te zijn als de wintermaanden in Toronto, maar niets is minder waar. Canada leeft, en wij geven een lijstje van vijf dance-acts die je tijd waard zijn.

 

Opopo

Laatste wapenfeit: Extracts LP, Opopo/Urbnet, 2012

opopoDit jonge trio presenteert zich als band, gedraagt zich ook als band en noemt hun muziek 'Club Rock'. Dat klopt helemaal, want ze maken hun muziek vooral met synthesizers en gitaren die door een set pedaaleffecten wordt gehaald. Het resultaat is een explosieve mix van stijlen die wel allemaal even dansbaar zijn. De term 'Club Rock' lijkt dan ook prima op zijn plaats.

Bezoek ze op http://www.opopo.ca

 

Lunice

Laatste wapenfeit: Stacker Upper EP, LuckyMe Records, 2011

luniceDeze DJ/producer is extreem veelzijdig en maakt zowel hiphop, als rechttoe/rechtaan dance. Hij rapt, hij zingt, en is niet vies van allerlei rare geluiden en vreemde experimenten. Maar, het is altijd knallend en dansbaar. Verwacht dit jaar nog zijn eerste volledige plaat op LuckyMe Records.

Info: http://thisisluckyme.com/music/lunice

 

Purity Ring

Laatste wapenfeit: Shrines LP, 4AD, 2012

purityringHet jongen/meisje-duo Purity Ring gooit al een tijdje hoge ogen op de diverse blogs die het internet rijk is. Terecht? Als we op hun muziek afgaan (langzame tot midtempo beats en lichte zang) wel in ieder geval. Hun album staat vol met lichte elektronische muziek die op geen enkele chillout-party zou ontbreken, hoewel ze soms ook de wat snellere tempo's opzoeken, zoals het lekkere 'Grammy'. Maar ook de literaire dance-liefhebber komt bij deze plaat aan zijn trekken, want de teksten van zangeres Megan James zijn de moeite waard om te ontcijferen.

Info: http://purityringsongs.com

 

Zed's Dead

Laatste wapenfeit: Hot Sauce EP, Mad Decent, 2013

zedsdeadDeze twee energieke jongens zijn begonnen met het organiseren van party's in thuisbasis Toronto. Het was ook op deze party's dat ze zelf muziek begonnen te maken. Veel van die muziek werd gratis weggegeven en dat is iets wat ze nog steeds doen. Hun muziek is een bombastische mix van dubstep, electro, glitch en breakbeat, maar altijd catchy. Oh, en laten we de fantastische videoclip van de track 'Demons' niet vergeten, wat een moderne ode aan Michael Jackson's 'Thriller' is. Ga dat zien!

Info: http://zedsdead.tumblr.com

 

Azari & III

Laatste wapenfeit: Azari & III LP, Loose Lips Records, 2011

azariandIIIDe retro-house band Azari & III brengen je letterlijk terug naar het zweterige Chicago van de jaren '90, toen de rijen drie blokken dik stonden voor de meer-dan-hippe-houseclubs. Toegegeven, hun muziek klinkt soms wat kitscherig op het foute af, maar soms verlangen we allemaal terug naar die goede oude tijd, hoe oud je ook bent. Azari & III doet precies dat: soulvolle house en dansbare tracks waarbij het gewoon een dik feest wordt. Ze touren regelmatig dus houd de clubs en concertzalen in de gaten voor een optreden van deze heerlijke band.

Info: http://azariandiii.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws