Audio in stijl: Crosley Radio

Peter Güldenpfennig | 18 april 2013
music


Leuk, al die minimalistisch vormgegeven set-ups in je huiskamer waarmee je je muziek afspeelt, maar wat meer sprekende apparatuur laat je eigen stijl pas echt bloeien. Het Amerikaanse Crosley verbindt oud en nieuw, door het maken van moderne apparatuur met een vintage uiterlijk. Precies dat waarmee jij je kunt onderscheiden van de massa.

De wat moderner ogende CR600 van Crosley. Een platenspeler met radio en CD-speler, die ook usb-aansluitingen heeft om vinyl te digitaliseren. Of om je iPod op het apparaat aan te sluiten.

Crosley Radio is opgericht in 1907 door Powell Crosley. Geïnspireerd door Ford bouwde hij een auto, de Marathon Six. Deze wist maar weinig aandacht te trekken. Hierna legde hij zich toe op accessoires voor auto's, toen echt booming business voor de opkomende autoindustrie.

In 1920 wilde zijn zoon graag een radio, maar Powell schrok zo van de +$100-prijs dat hij besloot zijn eigen radio te bouwen. Dit leidde tot een bedrijf, Crosley Radio, dat zich toelegde op de productie van audioapparatuur. Fun fact: Powell is ook een grondlegger van de huidige soapopera door als producer op te treden voor Proctor & Gamble.

Fast forward naar nu. Het 'oude' Crosley bestaat al niet meer sinds de jaren '50, maar de naam leeft door toen het merk in de jaren '70 van de vorige eeuw weer nieuw leven ingeblazen werd. Nu maken ze audio apparatuur van nu, met het uiterlijk van toen. Denk aan platenspelers, jukeboxes, maar ook telefoons en headphones.

Neem de tijd om de website te bezoeken, want die is net als de apparatuur zeer de moeite waard: Crosley Radio.

crosley-diversen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws