Armin van Buuren mogelijk kandidaat Songfestival

Peter Güldenpfennig | 20 juni 2013
music


De Nederlandse inzending voor het Songfestival van 2014 is mogelijk Armin van Buuren. Althans, als het aan Cornald Maas ligt. Dit zei hij in het programma Opium.

Tijdens de Coen en Sander-show op 3FM gaf Armin uitleg: 'Ik zat toevallig laatst in hetzelfde vliegtuig naar Ibiza als Cornald Maas en hij sprak me aan.' Cornald Maas leek het een goed idee om Armin naar het Songfestival te sturen. Blijkbaar had Cornald al wel door dat Armin weinig trek had om mee te doen aan de normaal verplichte voorrondes. 'Het eerste dat hij zei was: Maar dan wil je zeker niet aan een wedstrijd meedoen? Nee hè hè, daar zit ik niet op te wachten', aldus de dj.

Voorwaarden

Deelname van Armin moet dus wel aan voorwaarden voldoen. Geen voorrondes voor Armin, die op het moment overigens al wel in de planning staan. Verder zegt Armin: 'Het ligt er een beetje aan of ik op dat moment een plaat heb met een goede zanger of zangeres erbij, want ik kan zelf natuurlijk niet zingen. Ik kan best dingen schrijven maar het is niet heel prettig voor je radio als je mij hoort zingen. Maar als ik iets heb, waarom ook niet? Het wordt dan wel een danceplaat. Als er een goede plaat is en ik krijg carte blanche, wie weet.'

Met andere woorden, deelname van Armin is nog niet zeker. Wellicht buigen de Tros en de Avro voor de eisen van de dj. Dit deden ze al eerder voor Anouk, die ook niet mee wilde doen aan de gebruikelijke voorrondes voor de Nederlandse inzending. Zij is overigens van mening dat er niet 'zomaar iemand' naar het festival gestuurd moet worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws