Zeds Dead - 'Don't Let Me Be Misunderstood'

Peter Güldenpfennig | 25 juni 2013
music


In een wereld waarin mash-ups en remixen veelvuldig gemaakt worden, is het lastig om overeind te blijven tegenover stevige concurrentie als producer van een dergelijke track. De jongens van Zeds Dead (ja dat is een referentie aan Pulp Fiction) weten echter als geen ander materiaal te gebruiken van een ander en daar zo'n eigen goede twist aan te geven dat je er enkel bewondering voor kunt hebben.

'Don't Let Me Be Misunderstood'

Ze deden het al eerder met video, en nu bewijzen ze ook muzikaal goed uit de voeten te kunnen met materiaal van een ander. Ze hebben Nina Simone's 'Don't Let Me Be Misunderstood' genomen en deze overgoten met een stevige drum'n'bass-saus. Let wel, een van de redenen waarom het duo uit Toronto boven de concurrentie uitsteekt met deze track is omdat ze op een of andere manier niets verliezen in deze remix wat het origineel zo geweldig maakt. Het helpt natuurlijk ook dat de track niet een goedkope 'bekende sample, simpele beat' is maar een track waarop beide bij elkaar passen. Alsof het nooit anders is geweest en Nina haar track altijd bedoeld heeft als een drum'n'bass-knaller.

Vind je het niks? Dan is de cover van The Animals wellicht meer jouw ding. Of de heerlijk ranzige disco-versie van Santa Esmeralda. Of het origineel van Nina Simone natuurlijk.

Maar goed, nu is het tijd om het volume omhoog te gooien en op 'play' te drukken:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws