Voer voor je speakers: Ibiza 2013

Peter Güldenpfennig | 19 juli 2013
music


tool223_packshot_800px-1053Ieder moment van de dag vraagt om een ander soort muziek. Dat hebben ze bij Toolroom goed begrepen. Omdat je, wanneer je op Ibiza zit, een redelijk vaste routine hebt (chillen, feesten, afterparty, repeat) lijkt een passende soundtrack zo gemaakt te zijn. Dat wil zeggen het idee erachter, want de tracks zelf moeten wel in orde zijn. Gelukkig zit dat met de Ibiza 2013-compilatie van Toolroom wel goed. De driedubbelaar kent op elke cd een eigen thema: een poolsidemix, een clubmix en een afterclubmix.

Aan het zwembad

De poolsidemix is een lekkere verzameling aan mid-tempo tracks om naar te luisteren wanneer je ligt te chillen aan het zwembad. Lekkere groovy house afgewisseld met wat lomere tracks. Perfect zonnig dus. Onze favoriete tracks? Jaymo & Andy George met 'Remeber', het heel erg gave 'Unstoppable' van Rashid Ajami & Jerome Robins (in een remix van Tube & Berger) en Huxley's mid-tempo techno-achtige 'Little Things'. De perfecte trackkeuze voor overdag tijdens het nuttigen van een cocktailtje of twee, drie. Of vier. Vijf...?

In de club

De clubmix is andere koek, maar niet onmiddellijk. Het begint net zo chill als de poolside mix maar gaat al snel richting de wat drukkere kant van clubmuziek. Wel blijft het tempo opvallend laag en dat is jammer, want kom op, alles gaat wat sneller in de club toch? Gelukkig maken de middenfrequenties wel een hoop goed. Vooral in 'Partenza' van Chus & Ceballos en Marlon D komt dit erg goed naar voren. De percussie in deze track maakt een zweterige clubmix net nog wat lekkerder. Erg goed te doen, maar toch, het tempo had wat hoger mogen liggen!

Na het feest

Hoe gek het ook klinkt, de afterclubmix is het absolute hoogtepunt. De nadruk hier ligt op dikke bassen en dat werkt meteen op je gemoed! Zo hoort een mix. Vanaf het begin (Zombie Disco Squad met 'Werkk') via Citizen's 'Stronger With You' richting Jay Lumen's 'Spin Like Fire' tot aan Siwell's Point of View' naar het einde toe: vet! Dit had volgens ons nu juist de clubmix moeten zijn. Then again, de leukste dingen beleef je in de na-uurtjes en daar is dit een prima soundtrack voor. Wij willen naar Ibiza. Nu!

Verkrijgbaar bij Astral Music.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws