Gareth Emery: 'Stem niet op mij'

Peter Güldenpfennig | 25 juli 2013
music


Een beetje oplettende EDM-liefhebber zal het niet ontgaan zijn: de DJ Mag top 100-awards zijn weer begonnen. Mensen kunnen stemmen op hun favoriete dj, waarna de uitslag bepaalt wie zich volgens DJ Mag de meest populaire dj ter wereld mag noemen.

En hoewel een hoop dj's zichzelf tot op het bot promoten via allerlei sociale mediakanalen en advertenties, geldt dit niet voor iedereen. Neem nu Gareth Emery, een Britse producer die op het moment van schrijven de 14e plaats in de lijst van DJ Mag bevolkt. Hij vraagt zijn fans doodleuk om NIET op hem te stemmen, maar in plaats daarvan voor een van de vijf goede doelen te kiezen via een Facebook-poll. Hij zal vervolgens 15.000 dollar uitkeren aan het goede doel met de meeste stemmen.

'Heb je toch behoefte om op hem te stemmen, doe dat dan op een dj die wel geld besteedt aan promoted tweets, gesponsorde verhalen, advertenties via banners en twitter rebrands etc.. Als zij dat cijfer zo belangrijk vinden, laat hen dat dan hebben', aldus Gareth. De reden voor deze uitlating en de poll is de walging die Gareth voelde toen hij via een publiciteitsbureau hoorde dat er dj's zijn (hij noemde geen namen) die 15.000 dollar aan enkel Twitter-advertenties besteedde. Een hoop geld inderdaad, zeker als je je bedenkt dat het helemaal niet duidelijk is wat een hoge ranking een dj nu eigenlijk oplevert. Daarbij zou een dergelijke lijst natuurlijk om wat een dj kán moeten gaan. en niet om hoeveel geld hij of zij tegen promotie aangooit om maar stemmen te winnen.

Wat Gareth doet toont in ieder geval behoorlijk wat lef en karakter. Lees hier meer over de goede doelen, stem hier op de poll van Gareth, en lees hier zijn volledige statement.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws