Party report: The Qontinent

Peter Güldenpfennig | 15 augustus 2013
music


Wat: The Qontinent
Waar: Puyenbroek, Wachtebeke, België
Wanneer: 9/10/11 augustus
Reporter: Thomas Sterks
Fotografie: Gerard Henninger

Na de vele goede verhalen van vrienden over The Qontinent van 2012 ben ik zelf gaan kijken hoe het er in België aan toe gaat op een harddance evenement. Want ondanks de vele Nederlandse bezoekers zijn er toch ook duidelijke verschillen. Zo werden we tijdens ons eerste bezoek aan de mainstage gelijk getrakteerd door een “Heee… Hooo…” van Belgische bezoekers.

Geduld is een schone zaak

Na een heerlijke rit *kuch* over de Belgische (snel)wegen, de incomplete bewegwijzering en een half uur wachten voordat we het parkeerterrein op konden was het dan eindelijk zover: we zijn bij  The Qontinent! Aangezien we redelijk wat vertraging opgelopen hadden, kozen we ervoor om eerst iets te eten te halen. Met prijzen zoals €5,60 voor een kwart pizza kozen we voor de goedkoopste oplossing; een bak patat! Samen met een aantal bekertjes bier van €2.80 waren we helaas al snel door de helft van onze bonnetjes heen.

qontinent_2

Met een volle buik waren we klaar om het evenemententerrein te gaan verkennen. Ik kreeg al gauw het idee dat ik op een mini Defqon.1 was beland door de vele versieringen en mechanische apparaten die vuur spuwden. Ons eerste stop was in de 'Temple of Sacrifices' waar Tartaros weinig van de tent overhield. Niemand kon wachten tot 'One by One' werd gedraaid en gelukkig kwam deze dan ook voorbij na vele verzoeken richting de dj booth.

Next up was Jack of Sound, die er samen met zijn Fusion-buddy DV8 ervoor zorgde dat de tijd voorbij vloog. Eindigend met zijn melodieuze 2013 edit van 'You’re Next', bracht hij zijn aandeel tot een mooi slot. De halfvolle tent liep na zijn optreden nog verder leeg, wat voor ons de reden was om nog een paar andere stages te bezoeken.

Klein maar fijn

Het terrein van de Qontinent was erg compact. Hierdoor duurde het lopen naar de verschillende stages hoogstens twee minuten. We waren daarom al snel bij de 'This Is Hardcore'-stage, waar de mannen van Endymion al lekker los gingen. Na een uurtje gebeukt te hebben met een aangename temperatuur van zo’n 23 graden hebben we het roer totaal omgegooid.

Op de mainstage maakte Frontliner het publiek blij met zijn vele hits van de afgelopen jaren. Voor mij een reden om een bezoek te brengen aan het VIP deck. Nadat ik Jack of Sound had gecomplimenteerd met zijn optreden van de dag, waren The Prophet en Coone ook niet te beroerd om even met het vrouwelijk gezelschap op de foto te gaan. Er hing dus niet alleen in het publiek maar ook bij de dj’s een gezellige en open sfeer.

Eindshow.. of toch niet

De tweede helft van de dag werd zoals afgesproken besteed aan de dj’s die een tikkeltje harder draaien. Het rijtje Solutio & The I’s, Alpha Twins, Frequencerz werd braaf bezocht. Tijdens ons verblijf in de tent werden we ineens verrast met het geluid van doffe knallen. Blijkbaar was het vuurwerk op de mainstage al rond 23.00 uur aangestoken in plaats van dit af te steken na de laatste dj van de dag.

Gelukkig was dit niet het eerste festival en niet de eerste vuurwerkshow voor ons, waardoor het voor ons geen probleem was. Na bijna al onze energie in de tent kwijt te zijn geraakt, was het tijd om het laatste uurtje naar B-Front op de mainstage te gaan. Wij (en ik denk vele anderen) zijn wel bekend met de kwaliteiten van de energieke Bob van Palen. Maar de geweldige set die hij op de Qontinent neerzette, samen met het publiek die alles uit dat laatste uurtje haalden, zorgde ervoor dat de Qontinent na een moeizame start een perfecte afsluiting kreeg.

Volgend jaar

Ondanks de iets minder vlotte doorstroming van bezoekers en de hoge prijzen voor eten en drinken is The Qontinent zeker een aanrader. Zelf heb we alleen de zaterdag bezocht, maar mocht je zelf ook naar The Qontinent willen gaan dan raden wij je een campingticket aan. Het upgraden van je dagticket naar een combi + campingticket is relatief goedkoop en je krijgt er een extra avond én dag voor terug. Hierbij deed de line-up van zondag zeker niet onder aan die van zaterdag. Wennen is dit evenement over de Nederlandse grens zeker, maar na een dagje op het terrein is vooral de geweldige sfeer wat je bijblijft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws