Moridin - 'Unleashed'

Peter Güldenpfennig | 20 augustus 2013
music


Aan slecht theater geen gebrek in dj-land. Neem bijvoorbeeld de kinderachtige ruzie tussen Afrojack en Deadmau5, je schaamt je zowat dat je dance-liefhebber bent. Toch is er ook goed - of in ieder geval vermakelijk - theater te bespeuren. Meerdere hardstyle-acts hebben zo hun eigen ding om het publiek te vermaken, maar Moridin gaat nog net even een stapje verder.

Of het concept rechtstreeks uit een klassieke table-top-game ala Dungeons & Dragons komt weten we niet zeker, maar dat de heren Rakaroth, Sirrion, Morg & Rahvin hun fantasy-klassiekers kennen lijkt als een paal boven water te staan. Oh, en als een stel grimreapers de draaitafels beroeren met een fakkel in de hand? Check!

Dan blijft de vraag wie er achter deze Tolkienesque namen steken. The Magic Show lijkt aan deze act gelieerd te zijn, maar hoewel het gonst van geruchten gaan wij geen namen noemen. Zekerheid boven alles, nietwaar? Zeker is dat hun plaat 'Unleashed' knalt als een beest.

Ondanks de verdeeldheid in de hardstyle-scene over dit soort 'toneelstukjes' zouden liefhebbers blij moeten zijn met de moeite die acts steken in hun podium-presence. Want op 'sync' drukken kan elke dj, maar het publiek vermaken is weer iets heel anders. Vind je het niks en kom je 'alleen maar voor de muziek', dan doe je toch lekker je ogen dicht? De kicks doen hun werk wel!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws