Talent: Disclosure

Rick Francissen | 2 oktober 2013
music


Disclosure, als je die naam een jaar geleden had geroepen zouden waarschijnlijk weinig mensen weten waar je het over had. Nu reizen de twee jonge broers waaruit Disclosure bestaat de wereld over om hun muziek te promoten.

Guy (22 jaar) en Howard (19 jaar) worden nu al vergeleken met artiesten zoals Fatboy Slim, die overigens uit dezelfde plaats komt als zij. In iets meer dan twee jaar tijd zijn de twee producers uitgegroeid van een paar dj's die met een keyboard in de dj-booth stonden tot het bekende Disclosure. Ook zingen de jongens van Disclosure soms of ze vragen een andere zangers of zangeressen het podium op.

Samenwerkingen

Dit vanwege de vele samenwerkingen die de jongens de laatste tijd hebben gedaan. Soms lopen deze echter niet zo vlekkeloos. De samenwerking met hip-hop zangeres Azealia Banks verliep bijvoorbeeld, op zijn zachts gezegd, niet zo lekker. Onenigheid tussen Discloure en Banks zorgden voor onduidelijkheid in de media over de samenwerking. Op Twitter begon het met een tweet van Banks waarin zij aangaf de grootste studiosessie ooit in te gaan. De mannen van Disclosure zijn echter gewend om niets te laten weten aan de fforyoubuitenwereld als ze met iemand de studio induiken. Daarom zeiden de twee in een interview dat Azealia de studiosessie nogal zwaar op zich nam. Dit werd verkeerd geïnterpreteerd door de hip-hop artieste waardoor de relatie tussen de twee partijen alleen maar verslechterde. Het resultaat: geen samenwerking en Disclosure die zich geen zorgen meer maakt over enkele beats die ze hadden geproduceerd voor de samenwerking.

Succes

De 'beef' tussen Disclosure en Banks lijkt echter niet uit te maken voor het succes van Disclosure nu geniet want de Essential Mix die zij op 10 augustus hebben gedaan voor BBC's Radio 1 staat na twee dagen online op meer dan 70.000 luisteraars op Soundcloud. Verder staat er een druk tourschema op de planning voor de Britten. De maand oktober is gereserveerd voor de Verenigde Staten, november voor Europa, en in 2014 keren ze weer terug naar de VS. Houd het duo in ieder geval in de gaten want sinds de release van hun album 'Settle' afgelopen mei zijn is de kans groot dat we nog veel meer van de twee gaan horen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws