Talent: Deorro

Rick Francissen | 8 oktober 2013
music


Er is een grote kans dat je nog maar weinig of niets gehoord hebt van deze Amerikaanse dj. Deorro, voorheen ook wel bekend als Ton!c, heeft zichzelf pas sinds kort goed in de schijnwerpers weten te spelen.

Ondanks dat Deorro nog niet zo lang bekend is, heeft hij behoorlijke prestaties achter de rug. In 2011 had hij al meer dan 20.000 followers op Soundcloud. Dat leidde tot meer dan 2 miljoen plays van zijn tracks. Daarnaast scoorde hij al vroeg een Beatport top-20 hit in de Electro House charts. Hierdoor trok hij de aandacht van grote namen als Tiësto, Steve Aoki, Chuckie en Afrojack, om er maar een paar te noemen.

In 2012 breidde hij zijn aanhang flink uit. Hij ging op tour door de VS en Australië en deed daar enkele grote festivals aan. Een hoogtepunt was volgens hem de mogelijkheid om de mainstage af te mogen sluiten op het Good Life Festival, samen met Skrillex en Steve Angello. Op dit festival in Australië waren zeker 30.000 mensen aanwezig, een enorme prestatie dus.

Inmiddels heeft Deorro's sound meer bekendheid verworven. Hij heeft vele remixes en originals gemaakt en soms bracht hij deze gratis uit via zijn eigen label 'PandaFunk Records'.

Zijn laatste twee singles zijn echter zo'n succes dat de dj heeft besloten om de gratis nummers opnieuw uit te laten brengen op de labels van niemand minder dan Hardwell en Nicky Romero. 'Yee' is hier een perfect voorbeeld van. Nadat Hardwell zijn single ontdekte en hem de hele zomer in bijna elke set heeft gedraaid, kon een Beatport top 10-hit niet uitblijven. Ook 'Lose It' gaat zeer waarschijnlijk hoge ogen gooien. Deze track wordt al enige tijd door Nicky Romero gedraaid en zal binnenkort op zijn label, Protocol Recordings, uitkomen.

Als dank voor de steun aan zijn fans heeft Deorro besloten nog een track gratis uit te brengen via zijn Soundcloud. Het nummer wijkt af van wat je gewend bent van hem, maar het is zeker lekker om naar te luisteren. In plaats van een electro-sound is de melodie deze keer gefocust op een gitaar. De drops zijn wederom erg typerend voor Deorro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws