Deadmau5 en Microsoft werken aan een software controller

Peter Güldenpfennig | 31 oktober 2013
music


Microsoft is bezig met een inhaalslag op het gebied van muzieksoftware. Voorheen liet het bedrijf uit Redmond producers en dj's links liggen, maar onlangs deden ze de Surface Music Kit uit de doeken voor hun Surface-tablet. Ze moeten wel, want iDevices van Apple zijn al veel langer bezig om de booth en de studio te veroveren.

En nu is er een video opgedoken van Deadmau5 die aan de slag gaat met een prototype van een enorm touchscreen waarop custom midi-software draait. Volgens Deadmau5 zelf stuurt de software midi- en OSC-data, maar hoe en waarvoor wordt verder niet verteld.

In de korte video is te zien dat de software behoorlijk visueel is, met grote gekleurde meters en duidelijke vormen die over het scherm verplaatst kunnen worden. Wat Deadmau5 precies doet weten we niet, want het geluid hoort duidelijk niet bij wat het ook is dat Deadmau5 doet op het enorme touchscreen. Aan het einde van de video zien we wel een Windows 8-scherm, dus wie weet kunnen we binnenkort een software-aankondiging verwachten van Microsoft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws