Beatport #1: Martin Garrix & Jay Hardway – 'Wizard'

Rick Francissen | 4 december 2013
music


De hype rond 'Wizard' was al in volle gang lang voordat er een releasedatum bekend was van de track. Martin Garrix en Jay Hardway hebben deze via social social media bekend gemaakt. Toen de track eenmaal op 2 december uitgebracht werd vloog deze onmiddellijk naar de tweede plek in de Beatport-chart. Ook de videoclip van de track, die ongeveer twee weken voor de release op Beatport online kwam, heeft inmiddels al meer dan 5 miljoen views.

En nu, enkele dagen na release, staat 'Wizard' op de eerste plek in de Beatport-chart en neemt hiermee de plek in van 'Revolution' van Ummet Ozcan, NERVO en R3hab.

Dit succes is ook niet voor niets, want de melodie van de track is wel heel erg catchy. Daarbij klinkt het nummer lekker vol door veel synths, bassen, claps en drums. De drop borduurt voort op de megahit van Martin Garrix' 'Animals' door een zware kick te laten klinken in combinatie met een sterke melodie.

De samenwerking tussen hem en Jay Hardway werkt in ieder geval erg goed zo bleek al uit hun vorige tracks 'Error 404' en´Registration Code'. Tijdens de première op het Amsterdam Music Festival, toen Hardwell de track draaide, werd het nummer onmiddellijk goed ontvangen door het publiek. 'Wizard' is met deze eerste plek in ieder geval het grootste succes van de samenwerking tussen de twee producers tot nu toe.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws