Duss - Few Tips About

Peter Güldenpfennig | 30 december 2013
music


Met koude, korte dagen en lange sombere nachten is een bijpassende soundtrack gewenst. Dat betekent niet dat die soundtrack ook somber moet zijn natuurlijk. Duss, een Poolse techno-act, levert met een drie tracks tellende ep (of eigenlijk één origineel en twee remixen, maar de remixen staan echt op zichzelf) getiteld Few Tips About een meer dan bijpassende soundtrack af voor deze winter.

Duss - Few Tips AboutHet origineel is een minimalistisch stukje funky techno. Niet zo kil als mechanische Detroit-techno, maar eerder neigend naar house. Wel vraagt de track om gedraaid te worden tijdens after-parties, want dergelijke minimalistische tracks zijn enkel voer voor de echte liefhebbers. Stiekem weet Duss dit vast ook wel, de naargeestige vocale sample in de track waarschuwt duidelijk eerder dan dat deze uitnodigt en dus zit een volgepakte dansvloer er waarschijnlijk niet in. Daar is niets mis mee, want ook dit soort muziek verdient ruimte.

De twee remixen op de ep zijn dan weer van een ander slag. Met name de Kreisel-remix is een banger, met dank aan de onderliggende basslijn die zo dwingend is dat de dansvloer hiervan wel vol moet raken.

Zeiden we net nog dat het origineel niet zo kil is als Detroit-techno, Jim Star's Automatic Remix is dat wél. En dat is positief, want de kale electro-sounds passen perfect bij het minimalisme van het origineel.

Few Tips About komt 27 januari uit op het Monique Musique-label.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws