Op stap met Jack Daniel's - Noorderslag

Jet Braas | 19 januari 2014
music


Van woensdag 15 januari tot zaterdag 18 januari vond in Groningen het Eurosonic Noorderslag festival plaats. Eurosonic is een van de belangrijkste platformen in Nederland voor Europese muziek en is al voor veel acts een belangrijke stap geweest bij hun internationale doorbraak. Zo is het festival verantwoordelijk voor het 'kickstarten' van de carriès van bijvoorbeeld James Blake, Lykke Li, The XX, Triggerfinger en Selah Sue. Je zou Eurosonic eigenlijk wel kunnen vergelijken met het Amsterdam Dance Event (ADE) maar dan grotendeels gericht op live acts, bandjes en singer/songwriters. Heel Groningen doet mee en dus vind je in elke kroeg of discotheek wel een act die bij het programma hoort. Natuurlijk heeft dit festival naast de live optredens ook nog ruimte over voor verschillende (opkomende) dj's.

Jack Daniel's nodigde ons uit om de vrijdagavond van het festival met ze mee op stap te gaan. 's Middags vertrokken we met een busje vanuit Amsterdam om vervolgens na 2 uur rijden aan te komen in een sfeervol cafe/restaurant waar het team van Jack Daniel's ons een presentatie gaf over de interessante historie van het label. Aan het einde van de presentatie schoof de leadzanger en de bandmanager van Traumahelikopter nog even aan, om onder het genot van een Jack&Coke mee te praten over de samenwerking tussen Jack Daniel's, Noorderslag en verschillende bands. Tijdens deze editie van Noorderslag heeft Jack Daniel's voor het eerst een eigen stage; de 'Jack Daniel's Barn'. Later op de avond gingen we dan ook rechtstreeks naar deze Amerikaanse feest-schuur waar op dat moment 'Maison du malheur' de tent onveilig maakte. Na dit optreden namen we een kijkje bij de 'Artist Village' welke speciaal voor de muzikanten was opgezet door Jack Daniel's. In dit grote industriële pand kon er gechillt, gedronken en gegeten worden.

Rond middernacht belandde we in een Berlijn-achtige loods met een schreeuwerige band waar we niet lang bleven. We vonden dan ook snel onze weg naar de locatie van 22tracks met hun 'The Dutch Releaseparty'. Hier wisselden verschillende dj's elkaar af, waaronder Duke Hugh, Wantigga & Louis Bordeaux en meer.

www.jackdaniels.com
www.festival.eurosonic-noorderslag.nl

© Jet Braas

Partypics

Op stap met Jack Daniel''s - Noorderslag 19-01-2014 Powered by
Bekijk meer party pictures

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws