Essentials & Wessel S - 'Azumea' (Jacob van Hage edit)

Peter Güldenpfennig | 10 februari 2014
music


Vorig jaar verscheen een preview van een collaboratie tussen Essentials en Wessel S, 'Azumea'. We hebben eigenlijk niets meer van de track vernomen na de preview en dat is jammer, want de track klinkt veelbelovend.

Het is echter nog niet over en uit met de track, want Jacob van Hage heeft 'Azumea' onder handen genomen en het resultaat mag er zijn. Opvallend is dat alles wat de Original Mix zo tof maakt ook aanwezig is in de edit van Jacob van Hage, met onder andere natuurlijk de tribal ritmes, een stevige kick en de haast dwingende vocale sample.

Maar uiteraard heeft Jacob (zijn echte naam is trouwens niet Jacob, maar Jelle) over zijn edit wel een eigen saus gegooid en dat geeft de track nog even dat extraatje om er een catchy clubtrack van te maken die gegarandeerd een volle dansvloer trekt.

Zo is de baslijn in het origineel nogal statisch als de track echt loskomt, terwijl Jacob deze lekker naar beneden moduleert als accent wat eigenlijk werkt als een melodie, erg tof! Ook welkom trouwens: cuts van de vocale sample die steeds terugkomen in de track. Het maakt de edit lekker afwisselend en vooral helemaal af!

De track is vanaf vandaag uit op Flashover Recordings en verkrijgbaar via Beatport. Een release op iTunes en Spotify volgen 24 februari.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws