Exclusief: Noisecontrollers & Waverider - 'Have You'

Peter Güldenpfennig | 13 februari 2014
music


Een collab die heel natuurlijk tot stand is gekomen, zo kunnen we 'Have You' van het aankomende album All Around van Noisecontrollers wel beschrijven. Andy Blom, beter bekend als Waverider, ging met voormalig duo Noisecontrollers de studio in en 'Have You' was het resultaat. 'We gingen om 10.00 uur 's ochtends de studio in, en twee dagen later was de track af', aldus Andy. Een samenwerking die om een interview vraagt.

De 25-jarige Andy verzamelt al muziek sinds z'n 15e en deejayed ook al een flinke poos. Hij heeft naast eigen releases, waaronder het memorabele 'Be As One', 'Outer Space', 'TMU (ft Audiofreq)' en het onlangs verschenen 'For the Music' ook remixen gedaan voor onder andere Technoboy & Digital Punk.

En nu heeft hij met voormalig duo, nu enkel nog bestaand uit Bas Oskam, Noisecontrollers een nummer gemaakt. Deze gaat verschijnen op het aanstaande album van Noisecontrollers, All Around, welke 14 maart gaat verschijnen op het Q-dance label. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen? 'Ik was altijd al fan van de sound van Noisecontrollers en sinds ik mijn platen uitbreng op Scantraxx wisselen we regelmatig tracks uit en zien elkaar op feesten. We konden het al goed met elkaar vinden en het moment dat we samen de studio ingingen was er een goede klik', vertelt Andy over de collab. 'Het was erg leuk en ben super blij met het resultaat!'

Have You

De track die ze samen hebben gemaakt heet 'Have You' en deed al even de ronde sinds 'ie op Defqon.1 en Wish Outdoor werd gedraaid. Opvallend is de vocale sample in de track. Andy: 'Van een kleine sample kan ik al heel veel inspiratie krijgen om er veel dingen mee te doen. Lekker editen enzo. Ook deze vocal weer, wat in feite een korte sample van twee zinnen is, loopt als rode draad door de track'.

De komende tijd

WAVERIDER_in_textWat staat er allemaal op stapel voor Waverider de komende tijd? Andy: 'Onlangs heb ik 'For The Music' uitgebracht op Scantraxx, een track met een wat aparte sound. Daar hou ik van, gewoon gaan zitten en kijken wat er gebeurt. Het resultaat kan dan een track als deze zijn, die het overigens goed doet en veel support krijgt.

Dan komt 14 maart natuurlijk het Noisecontrollers album uit waarop 'Have You' staat. Verder heb ik alweer drie nieuwe solotracks klaar die uitgebracht worden op Scantraxx.
Ook staan er weer een aantal nieuwe collabs gepland waaronder een met Max Enforcer, waar ik al eerder in 2011 mee samenwerkte. Da's alweer even geleden dus wordt het tijd voor een opvolger.'

All Around van Noisecontrollers komt 14 maart uit op Q-Dance. Meer weten over Waverider? Check:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws