Armada Music en Toolroom Records slaan handen ineen

Nikki Veerbeek | 17 februari 2014
music


Armada Music, het gevierde platenlabel van onder andere Armin van Buuren, slaat de handen ineen met het net zo big en booming Britse label Toolroom Records. Armada heeft internationale aspiraties en gaat daarom nauw samenwerken met het Britse platenlabel, dat je kent om haar diepe, funky house.

Armada zorgt voor Benelux releases

De labels zitten beide zo´n tien jaar in de business en gaan hun ervaring vanaf nu dus delen. Wat je mag verwachten is dat Armada nu de Benelux releases van Toolroom voor zijn rekening gaat nemen. Het allereerste wapenfeit van de twee grootmachten zal een single zijn die vandaag wordt uitgebracht op Beatport: ´The Guitar Man´van de Britse producer Weiss, een track die veelvuldig door de grootste dj´s wordt gedraaid en ook op BBC Radio regelmatig langskomt. Later zullen ze een compilatie uitbrengen en houd Spotify in de gaten voor playlists van de twee.

Het is welbekend dat ze alletwee lekker gaan, maar toch zal dit nieuws misschien je wenkbrauwen doen fronzen. Waarom kiest een trancelabel voor een (voornamelijk) deephouselabel? Armada Music laat weten de stijl van Toolroom als een nieuwe uitdaging te zien en dat het past bij de plannen van het Amsterdamse label om meer muzikale genres te omarmen. ´Wij zijn al een tijdje bezig wat breder te gaan´, vertelt een woordvoerder. ´Bovendien is Toolroom niet alleen deephouse, maar heeft het een gigantische catalogus en bereik. We hebben altijd al een goede persoonlijke relatie met ze gehad en hebben dezelfde doelstellingen. Daarom hebben we besloten met ze in zee te gaan.´

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws