Throwback Thursday: Strafe – 'Set It Off'

Peter Güldenpfennig | 8 mei 2014
music


'Come On Now' van Tube & Berger feat. Juliet Sikora lijkt niet van de setlist van menig dj af te slaan. Toegegeven, het is dan ook een heel gaaf nummer. De mashups en bootlegs eromheen kunnen we ook zeker waarderen, hoewel het vaak toch wat gekunsteld lijkt tegenover de geweldige track die Tube & Berger ervan gemaakt hebben.

Wat we nog meer waarderen? Het origineel, 'Set It Off' van Strafe. Want hoe goed de versie van Tube & Berger ook is, niets gaat er boven de rauwe electro-disco-sound van Strafe. De plaat komt uit 1984, is geproduceerd door George Logius en gemixt door Walter Gibbons. Gibbons was een producer die voortkwam uit de New Yorkse underground, zoals ook houselegende Frankie Knuckles en Larry Levan. Frontman van Strafe was Steve Standard. Veel is er niet over hem bekend, maar hij schijnt nog steeds op te treden als Strafe en maakt ook nog muziek.

Niets weet echter de effectiviteit van 'Set It Off' te benaderen. De plaat was een grote underground hit en er werden meerdere remixen van uitgebracht, zoals de geweldige remix uit 1987. Tevens is de track gesampled door onder andere Jennifer Lopez op 'Feelin' So Good' en refereert 50 Cent aan de track op 'Outta Control'.

Dus als je aankomend weekend weer los gaat in de club, denk dan even aan Strafe en het origineel waarop 'Come On Now' is gebaseerd, want 'Set It Off' verdient het!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws