Maxim Reality van The Prodigy start We Are Noize

Peter Güldenpfennig | 12 mei 2014
music


Wanneer Prodigy-lid Maxim een nieuw zij-project aankondigt spits je natuurlijk meteen de oren. Hij was immers lid van de groep die met de sound van toen de hits van nu mede bepaalde: The Prodigy. Zijn nieuwe project heet We Are Noize en is een los verband van vrienden en gelijkgestemden waarbij muzikale genres en hokjes niet bestaan. Aldus het persbericht wat bij de release hoort dan, want we horen meteen een trap-achtige sound in hun eerste single 'Dollar Flick'.

Als je een Prodigy-achtige bigbeat sound had verwacht in de track kom je dus bedrogen uit. Zwaar aangezette beats worden hier verruilt voor de kale snerpende sound van een 808-drumcomputer met boemende subbassen en staccato-synths. En dat klinkt verdomd goed!

Wat de inbreng van Maxim betreft: hij is hoofdverantwoordelijke voor de muzikale koers die We Are Noize vaart. Wat dat precies inhoudt weten we niet, want bij The Prodigy is hij danser en vocalist, en geen producer. In ieder geval heeft hij goed geluisterd naar trap-platen van het moment. Dit betekent overigens niet het einde van The Prodigy, want ook die trein rijdt lekker door. Wel zijn we erg benieuwd naar toekomstige releases van We Are Noize. De eerste single kun je in ieder geval al scoren op iTunes en is uitgebracht op het kersverse eigen label van de band die ook de naam draagt van We Are Noize.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws