Digital Punk: 'De tracklist weerspiegelt mijn veelzijdigheid als ik op het podium sta'

Peter Güldenpfennig | 23 mei 2014
music


René de Bruijn, beter bekend als Digital Punk, timmert keihard aan de weg en met succes! Zijn maandelijkse podcast Unleashed is zeer succesvol en zijn agenda komende maanden puilt uit. Onlangs is de hardstyle-compilatie Digital Punk Presents: Unleashed '14 uitgekomen wat een prima moment is om het gesprek aan te gaan met de dj en producer!


Hoi, allereerst bedankt voor je tijd! We hebben elkaar vorig jaar gesproken en er is inmiddels veel gebeurd binnen jouw carrière en met de Unleashed podcast. Kun je het afgelopen jaar samenvatten voor de lezer?

'Jazeker! We hebben veel nummer één posities op iTunes gehaald met de maandelijkse podcast, wat natuurlijk geweldig is. Daarnaast heb ik het einde van het jaar een speciale jaarmix van Unleashed uitgebracht. Zeventig tracks in één mix.

Ook hebben we de merchandise uitgebreid. Het is echt supervet om te zien dat er zoveel fans zijn die ermee rond lopen op de festivals waar ik optreed. Dat went nooit!

Als kers op de taart hebben wij eind december een zeer succesvol Unleashed event gehost in de Time Out in Gemert. Dit was persoonlijk één van de vetste avonden ooit. Een zo goed als uitverkocht huis gevuld met één groot Unleashed Army.

Nu staat op 24 mei, in samenwerking met Megabase, de eerste Digital Punk Unleashed hosting op het programma waar wij de gehele mainstage overnemen van Megabase Outdoor. Hier kijk ik echt enorm naar uit. (lachend) Al met al zijn we dus druk bezig geweest.'

Inmiddels is Digital Punk Presents: Unleashed '14 uitgebracht, een stevige compilatie waarvan de tracklist veelzijdig is. Het is natuurlijk allemaal hard, maar onderscheidt zich ook door een goede balans in melodie (opener 'Journey' van Max Enforcer), donkere tracks (bv jouw remix van 'Black Demon' van Radical Redemption) en wat meer experimentele/unieke tracks zoals 'Antidote' van Ran-D & Endymion. Is deze balans bewust zo gedaan, als dwarsdoorsnede van wat er nu zoal vet is wat nieuwe tracks betreft?

'Eigenlijk beide. Bij de podcast kies ik de tracks uit waarvan ik vind dat het de beste van het moment zijn. Wat de cd betreft, dit is een middenweg tussen de beste tracks van de laatste tijd en de allernieuwste tracks. Er staan er zelfs een aantal tracks op die nog niet in de podcast langs zijn gekomen. De tracklist weerspiegelt ook mijn veelzijdigheid in tracks als ik op het podium sta. Dat geldt zowel voor de podcast als voor op de cd, dit is ook wat je krijgt als ik op het podium sta.'

Digital Punk PhotoHoe ga je precies te werk bij het samenstellen van een compilatie? Graaf je zelf naar vette tracks of kom je ze tegen wanneer je bijvoorbeeld een andere dj ziet draaien?

'Alle dj's hebben eigenlijk wel een radar aan wanneer ze op een feest staan of het internet afzoeken. Ze willen altijd nieuwe vette tracks hebben om te draaien. Bij mij staat die radar nonstop aan omdat ik constant op zoek ben naar nieuwe aanwas voor de podcast. Ik draai namelijk nooit een track dubbel in de podcast. Elke episode is dus uniek wat tevens een grote kracht is van Unleashed. Ik bel maandelijks mijn vaste groep collega’s af of zij nog nieuwe tracks hebben. Daarnaast zijn we inmiddels zover dat ik veel opgestuurd krijg wat heel fijn is. Ik sta altijd voor 100 procent achter elke track die ik compileer.'

Komen er nog meer Unleashed compilaties?

'Ja. één daarvan is de jaarmix van 2014.'

Wat staat er voor jezelf aankomend jaar op stapel? Ik neem aan dat er een behoorlijk druk festivalseizoen voor de deur staat?

'Mijn agenda zit inderdaad propvol. Ik heb elke week de eer om mijn fans te vermaken op de grootste en mooiste festivals deze zomer! Waaronder op DefQon.1, Intents, Emporium en Summer festival om er maar een paar te noemen. Check mijn Facebookpagina voor mijn hele agenda.

Daarnaast zit ik natuurlijk veel in de studio. Ik heb zoals je eerder noemde net een remix afgeleverd voor Radical Redemption van zijn track ‘The Black Demon’ die zwaar goed wordt ontvangen. Daarnaast wordt binnenkort mijn nieuwe solo track 'Firestorm' uitgebracht en zal ik de komende maanden de studio delen met ond andere E-Force, Crypsis en Frequencerz.'

Heb je nog verassingen in petto voor je fans waar je iets over kunt en mag vertellen?

'Genoeg! Één daarvan is dat wij een samenwerking aangegaan zijn met een grote partij, waar ik de naam helaas nog niet van mag noemen, waardoor Unleashed straks nog beter te beluisteren is. Voor de rest, luister elke maand Unleashed voor de laatste nieuwtjes.'

Connect

Bezoek: www.digitalpunk.nl
Like: www.facebook.com/djdigitalpunk
Volg: @djdigitalpunk
Luister: soundcloud.com/djdigitalpunk
Kijk: www.youtube.com/user/djdigitalpunk

Voor Digital Punk Presents: Unleashed '14 ga je naar Hardstyle.com

Winnen?

Wil jij Digital Punk Presents: Unleashed '14 winnen? Ga dan naar onze Facebook-pagina want daar hebben we een toffe like, share & win-actie lopen waar je kans maakt op een exemplaar van het album!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws