Review: Digital Punk Presents: Unleashed '14

Peter Güldenpfennig | 23 mei 2014
music


Wat begin 2013 begon als een podcast door Digital Punk voor de raw hardstyleliefhebber is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wildgroei van podcasts. Sterker nog, elke episode van Unleashed bevindt zich na release steeds weer in de hoogste regionen van de podcast charts.

Met andere woorden, als je van rauwe hardstyle houdt, kun je simpelweg niet om Unleashed heen. Het succes heeft al geresulteerd in een eigen avond in Time Out in Gemert en een yearmix eind vorig jaar.

De hardstylescene zit echter niet stil natuurlijk en dus is het tijd voor de eerste Unleashed-compilatie van dit jaar. Op Digital Punk Presents: Unleashed '14 brengt Digital Punk je een recente selectie van het beste op het gebied van raw hardstyle. Naast al bekende tracks vind je op de compilatie ook enkele remixen en nog niet eerder uitgebracht werk.

Al direct na een eerste luisterbeurt valt op dat de selectie van tracks veelzijdig is terwijl alle tracks wel naadloos op elkaar aansluiten. Na een intro van Digital Punk zelf volgt de track 'Journey' van Max Enforcer, een alterego van hardcore producer Evil Activities. Een harde maar melodieuze introductie van een compilatie waar ook de wat heftigere tracks van bijvoorbeeld Kronos ('MF Crew'), Luna & E-Force ('The Game') of het intense 'Black Demon' van Radical Redemption (in een geweldige remix van Digital Punk).

Tof is dat de wat experimentelere, of misschien beter gezegd unieke tracks ook niet vergeten worden. Neem bijvoorbeeld het neurotische (op een goede manier) 'Red Alert' van Zatox of het epische 'Antidote' van Ran-D & Endymion (met zang van Rand-D zelf!).

Hoogtepunt van de compilatie? We durven het niet te zeggen, daarvoor is de selectie te breed en doe je andere tracks simpelweg tekort. Dat is ook wat deze compilatie een echt goede compilatie maakt: de balans zit ijzersterk in elkaar waardoor de compilatie voor ieder wat wils biedt. Zo zien we het dan ook graag!

Tracklist

 1. Digital Punk - Intro
 2. Max Enforcer - 'Journey'
 3. Chain Reaction feat. 'MC Nolz - The Crazy Ones'
 4. Hard Driver - 'Bass Drops'
 5. Artic & X-Pander - 'French Toast'
 6. Noisecontrollers - 'Light'
 7. The Prophet & Adaro - 'I’m The King'
 8. Raxtor - 'Superior'
 9. B-Front & Digital Punk - 'Purify'
 10. Crypsis - 'On The Loose'
 11. The Machine & NV!N - 'Stomp!'
 12. Ran-D & Endymion - 'Antidote'
 13. Kronos - 'MF Crew'
 14. Radical Redemption - 'The Black Demon' (Digital Punk Remix)
 15. Alpha² & Jack of Sound - 'Das Weite Land'
 16. Adaro & Digital Punk - 'Natural Born Killers' (The Machine Remix)
 17. Outbreak - 'We Want Your Soul'
 18. Digital Punk - 'Oblivion' (Phuture Noize Remix)
 19. Adaro & E-Force feat. MC Nolz - 'Open The Gates'
 20. Digital Punk - 'Firestorm'
 21. Zatox - 'Red Alert'
 22. Luna & E-Force - 'The Game'

Conclusie

Digital Punk Presents: Unleashed '14Unleashed '14 is een musthave voor iedere liefhebber van de betere hardstyle. Digital Punk laat horen dat er, zover wij weten, niemand is die beter weet welke tracks ertoe doen en presenteert tegelijkertijd een veelzijdige compilatie waarop elke track de moeite waard is. Maar overtuig jezelf, en scoor Digital Punk Presents: Unleashed '14 zelf!

Prijs: €14,95
Label: Scantraxx Recordz

Verkrijgbaar via hardstyle.com

Winnen?

Wil jij Digital Punk Presents: Unleashed '14 winnen? Ga dan naar onze Facebook-pagina want daar hebben we een toffe like, share & win-actie lopen waar je kans maakt op een exemplaar van het album!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws