Review: Cassegrain – Blood Distributed as Pure Colour

Peter Güldenpfennig | 11 juli 2014
music


Het Berlijnse duo Cassegrain is onder meer verbonden aan labels als Killekill en Mikrowave, hoewel hun nieuwste release, Blood Distributed as Pure Colour, uit is gekomen op Prologue (waar het duo al eerder werk uitbracht).

Getuige de labels weten de kenners al een beetje waar je hun muziek moet zoeken: experimentele techno, in het geval van Cassegrain aan de donkere kant. Anders dan op hun samenwerking met Tin Man, de High & Low 12”, laten ze de acid grotendeels achterwege. In plaats daarvan tref je meer tribal-georiënteerde beats aan op deze drie tracks tellende 12”.

Opener 'Blood Distributed as Pure Colour' draait er niet omheen en verveelt je niet met een intro. In plaats daarvan wordt je onmiddellijk de track ingegooid en dat is eigenlijk wel prettig. De pulserende beat is voorzien van donkere futuristische sounds terwijl de aanwezige hi-hats je steeds bij de les houden.

'Yokai' zoekt het in de meer industriële hoek, met opgefokte sounds en pulserende synths. Niet standaard dansvloermateriaal, maar wel iets waar avontuurlijke techno-dj's mee uit de voeten kunnen.

De laatste track, 'Hexagon Fifteen', gaat meer richting de analoge hoek wat beats betreft. Sterker nog, het nummer bestaat vooral uit tribal-percussie met soms een sweep van donkere synths die voorbij komen.

Tracklist

1/ A1 Blood Distributed as Pure Colour
2/ B1 Yokai
3/ B2 Hexagon Fifteen

Conclusie

Cassegrain - Blood Distributed as Pure ColourDe muziek van Cassegrain is niet voor iedereen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Om Blood Distributed as Pure Colour te kunnen waarderen zoek je de momenten om ernaar te luisteren, laat in de nacht of vroeg op de dag tijdens een technofeest, of gewoon in een mix op je iPod. Een release die aan te raden is voor avontuurlijke muziekliefhebbers die het experiment niet schuwen.

Artiest: Cassegrain
Titel: Blood Distributed as Pure Colour
Label: Prologue
Release: juni 2014

Digitaal verkrijgbaar via Beatport.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws