Buzzfeed: Borgore is de meest gehate man binnen EDM

Eveline Meijer | 29 juli 2014
music


Buzzfeed heeft de Israëlische dj en producer Borgore uitgeroepen tot meest gehate man binnen EDM. Waarom? Voornamelijk omdat hij zich 'onvolwassen' gedraagt en soms zelfs 'seksistisch is.' Borgore zegt zelf dat hij alleen grapjes maakt en dat mensen moeten ophouden met iedereen veroordelen.

'Ik hou van vrouwen'

Waar komt deze haat tegenover Borgore vandaan? Volgens Buzzfeed, doet Borgore aan openlijke vrouwenhaat. De teksten in zijn nummers zijn inderdaad niet erg vrouwvriendelijk, maar volgens de Israëlische dj is het allemaal een grapje: 'het is compleet het tegenovergestelde. Ik hou van vrouwen. De helft van mijn Twitter volgers lacht om Joden en ik ben Joods. Het is gewoon een grap. Als mensen vrouwen vernederen is dat stom, dus lach ik erom.' Helaas voor de dj is Buzzfeed niet de enige die er zo over denkt. Vele producers en dj’s uit de dubstep scene zijn geen fan van Borgore. Zo zegt dubstep pionier Rusko: 'Er is niet zo heel veel respect voor hem in de industrie, omdat zijn teksten een soort van gimmick zijn en gimmicks missen muzikale integriteit. Hoewel ik niet denk dat hij is bedoeld om serieus genomen te worden.' Harde woorden voor Borgore dus.

Meest gehate man

Borgore is niet de eerste die stempel als 'meest gehate man binnen EDM' krijgt. Eerder was Skrillex al de meest gehate man binnen Dubstep en ook dj Bl3nd bracht het er niet goed vanaf. Nu is Asaf Borgor, beter bekend als de dubstep dj en producer Borgore, dus aan de beurt. Hebben dit soort benamingen nog gevolgen voor de artiesten? Meestal niet. Skrillex draait nog steeds zijn plaatjes en ook de naam dj Bl3nd kom je nog steeds overal tegen. Borgore hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken.

Het hele artikel over de dj met daarin alle redenen voor de stempel 'meest gehate man binnen EDM' vindt je op Buzzfeed.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws