Wie is Felix Cartal?

Peter Güldenpfennig | 17 augustus 2014
music


De Canadese producer Felix Cartal (echte naam: Taelor Deitcher) is in zijn thuisland geen onbekende. Sinds 2000 laat hij van zich horen in de lokale muziekscene van Vancouver als bassist in de punkband Dysfunctional. Deze viel in 2004 uiteen en na een kort muzikaal avontuurtje in de experimentele band Orange Orange ging Felix op zoek naar iets nieuws. Deze vond hij in de electronische muziek, waarvan de energie hem deed denken aan punk.

Internetbuzz

Sinds het moment dat hij zijn eigen tracks ging maken en op internet zette, circa 2006, hangt er al een buzz om hem heen. Hij verhuisde vanwege zijn studie tijdelijk naar Schotland en ging dj'en. Ook dat ging hem goed af, zo stond hij tijdens zijn derde gig al voor 4000 man als voorprogramma voor Justice.

Dim Mak

Felix Cartal - Popular MusicIn 2009 tekende hij bij Dim Mak en bracht zijn eerste ep uit, Skeleton. Het jaar daarop kwam zijn langspeler Popular Music uit waarna hij vervolgens enkele ep's uitbracht om in 2012 met Different Faces een tweede langspeler uit te brengen.

Ready For Love

In april bracht Felix 'Ready For Love' uit op Dim Mak, een catchy dancenummer in samenwerking met Chloe Angelides. Inmiddels zijn ook de remixen voor dit nummer uitgebracht met interpraties van de track door ondermeer Tai, Steve James en Matt Zanardo.

Wat maakt een Felix Cartal-track bijzonder?

De producer heeft de interessante gewoonte om vocalisten uit een totaal ander genre dan dance te vragen om iets bij te dragen aan zijn muziek. Zo heeft hij al samengewerkt met Sebastien Grainger van Death From Above 1979 (op 'H.U.N.T.') en Johnny Whitney van The Blood Brothers en Jaguar Love (op 'Volcano'). Stiekem startte hij hiermee een trend, want tegenwoordig is het populair om onverwachte samenwerkingen aan te gaan in de dance, met als bekendste voorbeeld Avicii natuurlijk. We zijn in ieder geval erg benieuwd wat Felix Cartal in de toekomst gaat doen en vooral: met welke vocalisten hij gaat samenwerken.

Connect met Felix Cartal

Like: facebook.com/felixcartal
Luister: soundcloud.com/felixcartal
Volg: @felixcartal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws