Wie gaat de plaat van One Direction remixen?

Eveline Meijer | 23 oktober 2014
music


Liam Payne van One Direction blijkt niet alleen een part-time producer te zijn, het hele team wil de dancescene in. De Britse supersterren hebben een wedstrijd georganiseerd voor producers uit de hele wereld. De producer die de beste remix kan maken van de nieuwe single 'Steal My Girl' van One Direction wint 1500 pond, wat bijna 1900 euro is.

Wedstrijd

De jongens van One Direction zijn wel wat vaag over wat ze willen: 'Een vrijdagavond clubtrack die iedereen op de dansvloer krijgt.' Liam, die zichzelf in de dancescene Payno noemt, jureert de wedstrijd samen met een senior A&R en Radio directeuren van Sony Music. Wil je meedoen aan de wedstrijd? Check dan deze website even en hou ons op de hoogte van je remix!

https://www.youtube.com/sahsquWlw5I

Wie moet hem remixen?

Natuurlijk gaan wij meteen nadenken over welke producers deze plaat het beste kunnen remixen en waar de meest interessante tracks uit zouden kunnen komen. Wij kwamen uit bij vijf opties. Of ze het willen doen, is natuurlijk een ander verhaal.

Nu Avicii heeft aangekondigd zich meer op de muziek te willen richten en allerlei samenwerkingen doet met artiesten uit verschillende genres, zou een remix van One Direction mooi in het rijtje passen. Dat hij goed met vocals om kan gaan, heeft hij al bewezen met de tracks als 'Addicted To You', 'Hey Brother' en natuurlijk zijn nieuwste plaat 'The Days' met Robbie Williams. De melodie van 'Steal My Girl' van One Direction is vrolijk, heeft al een aardige beat en de stijl van het nummer past wel bij die van Avicii.

https://www.youtube.com/JDglMK9sgIQ

Kasum is in Nederland nog niet heel bekend, maar in Amerika wordt hij snel groot. Inmiddels heeft hij bijna 38.000 likes op Facebook en ook op Soundcloud doen zijn remixen het erg goed. Verder draaide hij al als support voor onder andere Krewella en The Chainsmokers. Kasum maakt van pop-, r&b- en rocktracks echte dancenummers. Eerder deed hij dit al met nummers van John Legend, Sum 41 en Paramore. One Direction zou hier een perfecte toevoeging aan zijn!

https://www.youtube.com/JVIJgSmDbhY

The Prophet is een goede optie als One Direction richting hardstyle wil. Deze man maakt niet alleen erg goede producties, hij weet ook goed gebruik te maken van vocalen. Zijn nummers hebben vaak een goede balans tussen echte, harde, bonkende hardstyle en prachtige melodiën, synths en vocals. Een combinatie van de Britse band en de Nederlandse producer zou waarschijnlijk een heerlijke vrolijke, dansbare hardstyleplaat opleveren.

https://www.youtube.com/a7tNRq8ac3c

Ook Tiësto heeft geen moeite met tekst in zijn tracks. Een tranceversie van One Direction zou best goed kunnen zijn en de up-beat nummers van Tiësto passen mooi bij de Britse Band. Hoe hij de piano in het nummer verwerkt, moet hij misschien even uitzoeken, aangezien Tiësto dit soort instrumenten wat minder gebruikt.

https://www.youtube.com/AmEIemQfk34

Of je nou van dubstep houdt of niet, het is niet te ontkennen dat Fork'n'Knife goede tracks maakt die keihard door je speakers knallen. De Russen maken wel vaker remixen en niet alleen van platen uit de dancescene. Zo maakten ze bijvoorbeeld een remix van 'Don't Wanna Go Home' van Jason Derulo, een electro-/dance-pop track. Fork'n'Knife brak door met Lucky Star, die, net als veel van hun andere platen, vol zit met tekst. Vocals zijn voor deze producers geen probleem en een keiharde remix van One Direction, met veel stevige beats en een hoog tempo, dat klinkt ons als muziek in de oren!

https://www.youtube.com/J-AoszfgKEE

Welke artiest zie jij graag One Direction remixen, of misschien doe je zelf graag een poging de track een nieuw gezicht te geven? Laat het ons gerust weten op Facebook!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws