Tidal: HiFi muziek streamingdienst

Jooshua Franssen | 6 november 2014
music


Nu we in een tijdperk leven met gigantische internetbundels en dingen streamen een van de gewoonste zaken is in ons dagelijks leven, kunnen we overal van muziek en video's genieten. YouTube, Soundcloud, Spotify, you name it. Dat er dus meer van dit soort programma's verschijnen, is niet meer dan logisch, maar Tidal wilt dat naar een hoger niveau brengen met lossless audio en alleen maar high-definition content.

Tidal wil het dus anders aanpakken door alleen maar high definition content aan te bieden, met zowel audio en video als nieuws. Zo houdt de muziek bij bijvoorbeeld Spotify op bij 320kbps in de hoogste kwaliteit en in iTunes bij 256kbps; Tidal levert lossless audio met 1410kbps. Dat houdt in dat je favoriete tracks klinken zoals ze opgenomen zijn in de studio en er geen verlies is aan audiokwaliteit door 'compressie'. Voor de techgeeks: Tidal streamt in FLAC en ALAC formaten, Spotify in Vorbis, iTunes in AAC. Daarnaast vind je alleen maar high-definition videos in Tidal en nieuwtjes die door Tidal zelf worden gecontroleerd, zodat je alleen de beste content krijgt.

Tidal

Zelf vinden wij het goed om te zien dat er alternatieven worden geboden voor het streamen van muziek. Daarnaast is Tidal een all-in-one pakket voor alles wat muziek betreft. Het is dan alleen weer jammer dat Tidal momenteel alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt aangeboden. Er zit ook een prijskaartje aan: wil je Tidal gebruiken, dan betaal je 19,95 dollar per maand, omgerekend zo'n zestien euro per maand. Helaas kunnen we de dollar gewoon wisselen met de euro, in Europa betaal je 19,95 euro per maand voor Tidal. Spotify Premium heb je al voor 9,95 euro per maand. Video's kun je ook lang en breed op YouTube vinden en dat kost je helemaal niets. Wij zijn benieuwd of Tidal zijn meerwaarde zal bieden zodra het officieel beschikbaar is in Nederland.

Meer informatie over Tidal: www.golossless.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws