Check die track: The Prodigy – 'The Day Is My Enemy'

Eveline Meijer | 27 januari 2015
music


Mocht je ooit gedacht hebben dat The Prodigy wat meer mellow geworden was in de afgelopen jaren, dan moet je zeker hun net gereleasde track 'The Day Is My Enemy' eens beluisteren! Met deze industrial beats bewijzen ze je absoluut ongelijk. De plaat komt van het gelijknamige album welke op 30 maart verschijnt.

The Prodigy doet met 'The Day Is My Enemy' niet aan een rustige opbouw, nee ze rammen meteen door je speakers heen. Een vervormde stem zingt 'the day is my enemy, the night is my favorite' en zet daarmee ook direct de sfeer van het nummer neer. Deze plaat is rauw, hard en geschikt voor een heerlijke, stevige horror-film die draait om vampieren.

'The Day Is My Enemy' zal je dan ook niet snel horen op een groot feest. Deze plaat is absoluut bedoeld voor de keiharde raves die we zo goed kennen. The Prodigy gaat terug naar zijn industrial en underground roots en daar worden wij blij van. Ook leuk is dat er op slechts een paar plaatsen wat lichte chiptune doorheen geweven is, iets wat we dan weer wat minder vaak zien bij deze heren.

'The Day Is My Enemy' is de tweede plaat van het gelijknamige album dat uitgebracht is. Nieuwsgierig naar de eerste plaat, 'Nasty'? Check dan onze review over deze track!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws