Julian Calor's 'Evolve' dwingt je zijn aanstaande album te kopen

Peter Güldenpfennig | 9 februari 2015
music


2015 is nog jong en het is nog veel te vroeg om te zeggen welke dj dit jaar gaat domineren. Een ding staat wel vast: of hij nu omarmt wordt door het grote publiek of niet, met 'Evolve', de titeltrack van zijn aanstaande album, levert Julian Calor jou de knock-out voor je doorhad dat hij voor je stond.

Toen de Talent Revealed vol. 2 ep uitkwam waren we al onder de indruk van wat hij afleverde en ook daarna stelde hij nooit teleur (wacht, je hebt nooit de Typhoon/Storm ep gehoord? Doe daar even onmiddellijk wat aan). Zelfs als hij een track gratis weggeeft, is het zwaar de moeite waard, en nu de eerste single van zijn gelijknamige aanstaande debuutalbum is uitgebracht, kunnen we enkel zeggen dat hij ons dwingt zijn album te kopen.

De track is een sterk staaltje muzikaliteit wat helaas maar al te vaak mist in vele populaire dance van nu. Dit is dance waar over is nagedacht over structuur en melodie. Check bijvoorbeeld die weirde tegenmelodie die hij uit z'n mouw schud alsof het niets is. Overigens, erg vet wat hij met de spaarzame vocalen heeft gedaan. Hij lijkt de vocalen naar beneden te hebben gepitcht, maar het origineel er overheen te leggen waardoor het als een chorus klinkt.

Hoe hij het doet? Geen idee, maar 'Evolve' maakt dat we z'n album wel moeten kopen, zo vet is de track. Helaas weten we daar nog geen datum van. In de tussentijd zetten we 'Evolve' gewoon weer aan. En daarna weer. En dan weer en weer en weer.... Heb je 'Evolve' nog niet? Scoor 'em dan onmiddellijk op Beatport.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws