#FlashbackFriday: Deze 5 tracks verdienen een nieuwe interpretatie

Peter Güldenpfennig | 27 maart 2015
music


Sommige tracks zijn tijdloos, maar dat neemt niet weg dat je je soms afvraagt hoe een bepaalde artiest een track zou remixen of opnieuw zou interpreteren. Niet gek, want dat gebeurt wel vaker zoals bij Sam Feldt's 'Show Me Love' (origineel van Robin S.) of 'Pullover' door Mightyfools en Niels van Gogh (origineel van Speedy J).

Wij hebben vijf tracks op een rij gezet die volgens ons een nieuwe interpretatie of remix verdienen. Denk jij er anders over of heb je suggesties? Dan horen we dat natuurlijk graag!


 

Cappella – 'U Got 2 Know'

Uitgebracht in: 1993

U Got 2 Know van het Italiaanse Cappella was een voorloper in de eurohouse-stijl die de toen populaire man-vrouw-combinatie later zou maken. Deze track is afgezien van wat samples volledig instrumentaal. De melodie staat ook nu nog als een huis. Zou een overhaul de track nog vetter kunnen maken?

Wie komt in aanmerking: Zelf dachten we aan een hardstyle-interpretatie van de track. Misschien een uplifting remix door Audiotricz bijvoorbeeld. Of een raw-variant door Ran-D of Adaro? Of beiden als Gunz for Hire? Wij zien dat wel zitten in ieder geval!


 

T99 – 'Anasthasia'

Uitgebracht in: 1991

Het door het Belgische T99 gemaakte 'Anasthasia' was een flink succes in 1991. De fucked up ravey sound van de track knalt je speakers uit, maar de beats verdienen een verfrissing.

Wie komt in aanmerking: Graag zien we Alvaro aan de haal gaan met deze track. Hij weet van elke sound een essentieel deel te maken van een nummer, dus zijn we benieuwd hoe hij deze onder handen neemt. Wij verwachten een kneppelharde mainstage-interpretatie in ieder geval.


 

Robert Armani - 'Circus Bells'

Uitgebracht in: 1992

'Circus Bells' van Robert Armani heeft door de jaren heen heel wat remixen gekregen, waarvan ons vooral de remix van Hardfloor en die van Oliver Klein bij zijn gebleven. Maar hoe vet zou het zijn als een onverwachte artiest met deze track aan de slag gaat om alles eruit te halen wat er in zit?

Wie komt in aanmerking: De juiste man voor een herinterpretatie zou Armin van Buuren zijn. Er zijn maar weinig artiesten die zo veelzijdig kunnen produceren als hij. Maar ook Hardwell zou best eens iets vets kunnen maken van de track. Weet je wat? Waarom gaan die twee niet samen sleutelen aan deze track? Dát zou pas vet zijn!


 

Tiësto featuring BT - 'Love Comes Again'

Uitgebracht in: 2004

Het relaxte 'Love Comes Again' van Tiësto draait nog steeds lekker weg. In Nederland haalde hij net niet de eerste plaats in de Top 40. Met de goede interpretatie van de track kan het niet anders dan dat de track wel elke chart gaat aanvoeren.

Wie komt in aanmerking: We denken onmiddellijk aan Martin Garrix. Hoe zou hij deze track inkleuren? We verwachten een vette aanvulling op de al gave melodie. Ook zijn we benieuwd wat Garrix met de vocalen zou doen.


 

Cygnus X – 'The Orange Theme'

Uitgebracht in: 1994

De versie van het Clockwork Orange-theme van het Duitse trance-project Cygnus X is al enkele malen geremixt, onder meer door Ferry Corsten. Toch blijft de track meerdere interpretaties verdien wat ons betreft. Vette tracks verdienen het tenslotte om up-to-date te blijven.

Wie komt in aanmerking: Wie anders dan Angerfist zou deze track onder handen moeten nemen? Gek? Nee hoor, helemaal niet. Naast het feit dat de fantastische track dan ook onder hardcore-publiek bekend wordt, is Angerfist in staat om een goede melodie opgevoerd en voorzien van overgestuurde kicks op prettige wijze je oren in te rammen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws