TWRK maakt per ongeluk de soundtrack van dit voorjaar

Peter Güldenpfennig | 19 mei 2015
music


De zomer is in aantocht en ongemerkt gaan we dan toch echt op zoek naar een soundtrack die past bij het steeds warmer wordende weer. Sommige dj's doen een gooi naar het scoren van dat ene memorabele nummer, anderen struikelen toevallig de goede kant op en pakken per ongeluk de winst. Dat is zo'n beetje in het kort wat TWRK doet met hun debuut ep op Diplo's Mad Decent, als label al tijden een smaakmaker op het gebied van bounce 'n bass en met deze ep wordt dat nogmaals bevestigd.

De vier tracks tellende ep staat bol van de midtempo 808 booty beats waar trap-liefhebbers massaal op af gaan. Dit is gelukkig geen machismomuziek die het genre zo nu en dan plaagt en wat natuurlijk niet vreemd is als je de origine van trap kent. TWRK zoekt het echter in de humor. Neem opener 'Helicopter' waarop dancehall en trap samengaan alsof het altijd zo is geweest, met een vocale loop waarvan het lijkt alsof die een helikopter nadoet. Je moet er maar opkomen.

'Make It Bounce' is een opzwepende call to action. MC/rapper Fly Boi Keno roept je vooral op om voorover te buigen want 'you can make it bounce!', vergezeld van een melodie die de hele dag in je kop blijft zitten.

'Spring Break' gaat precies over dat: Spring Break, met alle goede (of slechte, het is maar hoe je het bekijkt) dingen die erbij horen. Lekkere raps ook trouwens. Het is dat het weer hier in Nederland zo onvoorspelbaar is anders zouden we bij het draaien van deze track massaal een zwembad of strand opzoeken, nadat we bij de slijterij zijn geweest uiteraard.

De samenwerking met San Holo, 'Dump It', sluit de ep melodieus af. De track is bijna popmuziek, maar net iets te rauw zoals eigenlijk elke track op We Are TWRK. Da's niet verkeerd, want van een beetje rauwheid is nog nooit iemand slechter geworden.

TWRK - We Are TWRK

We Are TWRKDeze ep is kort, te kort eigenlijk. Maar goed, het is beter om meer te willen van iets dan minder. Benzi en Esentrik, het duo achter TWRK, doet ons in ieder geval verlangen naar veel meer eigen werk. Weet je, laat eigenlijk die full length maar komen. Als het allemaal zo lekker rauw, geil en vooral humoristisch klinkt zoals op We Are TWRK kan dat gewoon niet gaan vervelen. De bijna-popmuziek van het duo is precies wat we dit voorjaar nodig hebben. Lekker rauw, te rauw voor de top 40, maar in ieder geval een vaste plek in onze playlist dit voorjaar!

Artiest: TWRK
Title: We Are TWRK
Label: Mad Decent
Release: 5 mei 2015

Scoor We Are TWRK op Beatport

Connect met TWRK:

Luister: soundcloud.com/twrk
Like: www.facebook.com/TWRK
Volg: twitter.com/TWRK
Zie: instagram.com/wearetwrk

TWRK kom je dit voorjaar tegen op o.a.:

Freshtival, Enschede, zondag 24 mei
7th sunday, Veghel, zondag 24 mei
Emporium, Nijmegen, zaterdag 30 mei

Check onze party agenda voor alle details!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws