Paul Kalkbrenner komt met zevende album

Peter Güldenpfennig | 20 mei 2015
music


Als er een Duitse producer en dj is die al even in de spotlight staat, dan is het Paul Kalkbrenner wel (Fritz geniet van de roem in de schaduw van zijn broer). Dus als hij zijn zevende album, met de typische titel 7, aankondigt is dat een ding. Zeker als hij voor de release van dit album bij Sony/Columbia heeft getekend en meteen een vrijkaart kreeg om in de archieven van deze major te graven voor sample-materiaal. Hiermee is hij 'de eerste artiest ooit die toegang heeft gekregen tot alle masters en tapes van Sony en Columbia, en waar hij de kans kreeg om samples te nemen van artiesten als Elvis Presley en Johnny Cash, tot Janis Joplin en Bob Dylan'.

Dat kan tof materiaal opleveren. We krijgen hier zelfs flashbacks van naar Moby's iconische album Play, waarop de producer rijkelijk putte uit de Alan Lomax-collectie en wat tracks opleverde als 'Natural Blues' en 'Why Does My Heart Feel So Bad'. De eerste track, met de titel 'Cloud Rider', is inmiddels vrijgegeven op Spotify en luistert erg goed weg. Tof hoe hij D Train's 'You're The One For Me' een compleet nieuwe draai geeft. Check het zelf:

Benieuwd hoe het hele album klinkt? Dan moet je even wachten tot zeven augustus, dan komt 7 uit. De tracklist is inmiddels bekend gemaakt:

 1. 'Battery Park'
 2. 'Cylence 412'
 3. 'Cloud Rider'
 4. 'Shuffleface'
 5. 'Tone & Timber'
 6. 'Channel Isle'
 7. 'Feed Your Head'
 8. 'Papercut Pilot'
 9. 'Mothertrucker'
 10. 'A Million Days'
 11. 'Align The Engine'
 12. 'Bright Roller'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws