#FlashbackFriday: de bijzondere collabs op de Spawn-ost

Peter Güldenpfennig | 19 juni 2015
music


Onwerkelijke samenwerkingen tussen genres spreken tot de verbeelding. Vandaar ook dat de soundtrack van de film Judgment Night een succes was, ondanks dat de film compleet afgemaakt werd door critici (en terecht overigens). Op die soundtrack werkten rock- en metalbands samen met hiphopbands wat verrassende combinaties opleverde.

Hetzelfde concept werd in 1997 nogmaals herhaald voor de soundtrack van Spawn, de verfilming van de populaire Todd McFarlane-comic. In plaats van hiphop-bands waren het dit keer dance-acts die met metalbands samenwerkten, en net als de soundtrack van Judgment Night leverde dat verrassende en zeer leuke collabs op.

Wat dacht je van het chaotische 'For Whom the Bell Tolls (The Irony of It All)' van Metallica & DJ Spooky, waarbij Metallica's gitaren ondersteund worden door ratelende breakbeats. Of The Prodigy die met de gitarist van Rage Against The Machine, Tom Morello, lekker losgaan op het funky 'One Man Army'.

Wel is het echt een plaat van z'n tijd, want vandaag de dag zijn dergelijke samenwerkingen lang niet meer zo gaaf en bijzonder als toen. Desalniettemin luistert de plaat fantastisch weg, ook al hebben we van een hoop artiesten al lange tijd niets meer gehoord.

De gehele soundtrack horen? Check de playlist hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws