#FlashbackFriday: 20 jaar 'I Wanna Be A Hippy'

Peter Güldenpfennig | 17 juli 2015
music


Trends komen, trends gaan, zo ook happy hardcore, de commerciële kant van de hardcore. En de track die dit genre op de kaart zette stond precies twintig jaar geleden op de eerste plek van de Nederlandse Top 40.

We hebben het natuurlijk over 'I Wanna Be A Hippy' van Technohead. Deze, van origine Engelse, happy hardcore-groep bestond uit Lee Newman en Michael Wells. Zij vormden in de jaren '80 Greater Than One, een muzikaal kunstenaarscollectief. In de jaren '90 verhuisde het stel, want ze waren getrouwd, naar Amsterdam waar ze actief werden in de house-scene als Technohead.

De track 'I Wanna Be A Hippy', en dan specifiek de remix van Flamman & Abraxas, werd een gigantische hit en bereikte in Nederland, België en Oostenrijk de eerste plek van de hitlijst. De track bevat upgepitchte samples van David Peel's 'I Like Marijuana' en heeft die typische happy hardcore-sound die na deze track compleet uitgewoond werd door talloze producers. Ook besloten Flamman & Abraxas om de Party Animals op te richten nadat de track een hit werd en enkele leden zich voor de videoclip van 'I Wanna Be A Hippy' leende.

Technohead zelf heeft waarschijnlijk niet lang genoten van het succes. Enkele weken na release van de track overleed Lee Newman aan kanker. Toch werden er hierna nog twee singles uitgebracht, 'Happy Birthday' en 'Banana-na-na'. Ook volgde een album, Headsex.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws